Fudbal

Dejan Peković

26. 11. 2022. 11:21 4

Piše Dejan Peković: Srbija upala u zamku Nejmara

Pošto pratim sa velikim interesovanjem francusku ligu i gledao sam skoro sve utakmice PSŽ u poslednje četiri godine, lako je uočljivo da Nejmar ima jednu posebnu psihičku i taktičku pripremu za meč. Želi da protivničke igrače dovede u stanje nervoze, tražeći stalno kontakt, iritira sudiju i protivničke igrače simulacijama, glumeći težine faula i navlači igrače protivnika u taj svoj "svet".

To konstantno radi na svim jačim i zahtevnijim utakmicama i sa protivnicima poslednih pet godina. Ono što Nejmar ne želi, jeste da juri za protivnikom, da je protivnik u svom ritmu i da ga protivnik napada, i tu je o odnosu na Lukića i Gudelja odneo prevagu na utakmici gde je poremetio i jednog i drugog toliko da su se oni bavili samo sa njim, a da su svoje ofanzivne karakteristike i svoj kvalitet napadačcki skroz zapostavili.

Brazil je izašao protiv Srbije izuzetno ofanzivno sa samo jednim defanzivnim veznim igračem Kazemirom, Paketa a posebno Nejmar su više napadači, dva brza krila Vinicius i Rafinja, i Ričarlison u špicu napada, znali su da ako Srbija bude na sredini terena odnela prvevagu i terala Nejmara da trči u defanzivi - imace ozbiljne probleme. Srbija je izuzetno kvalitetna reprezentacija i sada mora to da dokaže protiv Kameruna i Švajcarske, Stojković je pokazao da kada je najteže zna da pripremi ekipu i psihički i taktički i da utiče da svaki pojedinac ima svoju mentalnu pripremu u odnosu na svoje zadatke na terenu na najvećem nivou.

Očekujem od medicinskog tima Srbije da odradi svoj posao na kvalitetan način jer Srbija je ekipa koja ima dosta teških visokih igrača kojima je potrebno više vremena za oporavak od sitnih, niskih igrača. Srbija mora da ugurava svoje protivnike u gol i da Mitrovića i Vlahovića šsto više približi golu gde će hjihove fizičke karakteristike doći do izražaja.

Reprezentativni fudbal je na dosta nižem nivou nego klupski fudbal i zato i gledamo i dosta smo razočarani kvalitetom fudbala koji se do sada igra na svetskom prvenstvu...

Svi znamo da Srbija ima puno kvalitetniji napad od odbrane i treba skloniti pritisak sa zadnje linije i preseliti se na polovinu protivnika.

Dejan Peković, bivši fudbaler, a sada fudbalski agent i stručni konsultant u emisiji "Fudbal fest" na RTCG

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati