Fudbal

Direktno.rs

25. 11. 2022. 08:55 1

Od tinejdžera sa kriglom, preko suza, do GOLA ŽIVOTA

Fudbaleri Brazila su zasluženo pobedili Srbiju sa 2:0 u prvom kolu grupe G Svetskog prvenstva, a junak je bio Rišarlison, strelac oba gola za "karioke", od kojih je drugi zaista spektakularan.

Priča koja se krije iza Rišarlisona je zaista neverovatna, kao i način na koji je stigao na Mundijal, iako je u jednom momentu izgledalo da to neće biti slučaj.

Detinjstvo mu nije bilo ni blizu idealnog. Bio je veoma siromašan i živeo je u opasnoj četvrti Brazila punoj droge i nasilja.

Ispričao je u jednom intervjuu i da mu je neko kao tinejdžeru uperio pištolj u glavu i hteo da ga upuca jer je mislio da prodaje drogu. Na sreću, uspeo je da objasni da se ne bavi time.

Nije se drogirao, ali je znao da popije. Internetom tako kruži fotografija na kojoj se vidi mladi Rišarlison sa kriglom piva u ruci sa ženskom osobom koja je i objavila fotografiju uz opis: "Fotografija sa mojim bratom Rišarlisonom, Vamos Brazil!"

Takođe, san Rišarlisona, kao i svih fudbalera, bio je da zaigra na Svetskom prvenstvu i brani boje svoje zemlje, ali je to pre četrdesetak dana za njega izgledalo jako daleko.

Sredinom oktobra je u duelu njegovog Totenhema i Evertona pretrpeo ozbiljnu povredu i mislio je da će propustiti Mundijal, te je pustio suze pred kamerama.

- Bio sam jako blizu da ostvarim svoj san. I ranije sam doživeo sličnu povredu, nadam se brzom oporavku. Ranije sam pauzirao dva meseca. Boli me, teško hodam. Svetsko prvenstvo je jako blizu, za mesec. Svaki dan sam se čuvao, ali nažalost stigla je ova povreda - ispričao je tada Brazilac.

Nakon kiše uvek dođe duga, a tako je bilo i sada. Nije se nadao, a ispalo je najbolje moguće.

U četvrtak je postao glavna zvezda u državi u kojoj je fudbal "religija" i koja čeka na svoju šestu titulu prvaka sveta, prvu nakon 2002. godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati