Fudbal

Direktno.rs

25. 11. 2022. 00:01 21

Mitrović novinaru: Kakvo je to pitanje?

Fudbaleri reprezentacije Srbije poraženi su od Brazila sa 2:0 u meču 1. kola G grupe Svetskog prvenstva, a Aleksandar Mitrović, napadač "orlova", nije krio razočaranje ovakvim ishodom.

- Sigurno da je razočaranje jer nismo ostvarili pobedu, ali idemo dalje, još uvek sve zavisi od nas i naredne dve utakmice. Idemo da se oporavimo i spremimo za te dve utakmice - rekao je Mitrović na početku razgovora sa novinarima.

Upitan da otkrije šta je nedostajalo, rekao je:

- Još je rano za neke analize, ali je nedostajalo agresivnosti, fizički smo pali. Gubili smo neke lopte koje ne bismo smeli da gubimo. Nismo uspeli da se izdignemo, nismo bili opasni kao što znamo da budemo.

Izabranike Dragana Stojkovića očekuju utakmice protiv Kameruna i Švajcarske, još šest bodova je u igri:

- Gledali smo Švajcarsku i Kamerun, tvrda utakmica, kao i svaka na Svetskom prvenstvu. Nema šta, idemo dalje. Idemo na pobedu. Videćemo šta će se desiti. I da nisu izgubili Kamerunci, sigurno bi i oni išli na pobedu. Idemo dalje.

U jednom momentu ušao je i u manju diskusiju sa jednim novinarom:

- Šta sad? Pa, šta ti misliš šta sad? Kakvo pitanje… Sigurno da nam igra pobeda i idemo na pobedu. Videćemo šta će se desiti, a zavisimo i od drugih rezultata. Šta sad… I oni su izgubili, ali i da nisu sigurno bi išli na pobedu - odbrusio je Mitrović na pitanje šta nadalje očekuje "orlove".

Upitan da li je zdrav, rekao je:

- Zdrav sam, ne bih bio ovde da nisam. Fizički nisam najbolje, ali zdrav sam.

Ponovo se osvrnuo na duel sa Brazilom:

- Mislim da smo fizički pali, nismo imali dovoljan pritisak na loptu. To je posledica neigranja u poslednjih mesec dana, pali smo fizički, samo smo se povlačili. Nismo bili opasni - dodao je Mitrović.

Naredni rival je Kamerun, koji je izgubio od Švajcarske, a Mitrović veruje da će protiv njih biti skroz drugačija situacija na terenu:

- Biće protiv Kameruna drugačija utakmica skroz. Čvrsta ekipa, koja puno trči, ali će biti lakše igrati protiv njih nego protiv Brazila. Biće drugačija utakmica.

Što se samog Brazila tiče, posebno je istakao kvalitet rivala:

- Brazil je takav da samo melju i melju, idu jače i jače. Igrali smo protiv jedne od najboljih ekipa na svetu, bolan poraz ali i dalje sve zavisi od nas. Mislim da smo videli da imaju veliki kvalitet. Imali smo polušansi ali je nedostajao taj završni pas, taj bezobrazluk koji inače imamo.

Kada su šanse za prolaz dalje u pitanju, Mitrović veruje da ovaj poraz ništa ne menja:

- Prošli put smo dobili prvu utakmicu pa nismo prošli. Sve zavisi od nas - zaključio je Mitrović.

Naredni meč reprezentacije Srbije na Mundijalu u Kataru na programu je u ponedeljak od 11 časova pre podne.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 21

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati