Fudbal

Milan Zarić

24. 11. 2022. 21:56 49

BRAZIL JE BRAZIL: Sad mora da padne Kamerun!

Fudbaleri Srbije su odolevali, ali na kraju nisu uspeli da dođu do pozitivnog rezultata protiv Brazila. "Karioke" su majstorijama Rišarlisona slavile sa 2:0 i tako su napravile korak ka osmini finala. A "orlovima" sada predstoji borba sa Kamerunom i Švajcarskom, protiv kojih će trijumfi biti imperativ ako žele da idu dalje.

Brazilci su bili mnogo bolji rival na meču na "Lusailu" i sasvim zasluženo su došli do pobede. Posebno su taj individualni kvalitet demonstrirali u drugom poluvremenu, u kom je i "pukla" odbrana našeg tima.

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija su u prvom delu bili uglavnom dobro postavljeni, pa rival nije imao mnogo kolosalnih prilika. A i ono što je imao, zaustavili su Vanja Milinković Savić i Nikola Milenković.

Međutim, u nastavku je došlo do pada koncentracije, Brazilci su i imali više prostora, što nisu propustili da kazne. Da je samo pitanje trenutka kada će mreža da se zatrese, moglo je da se nasluti u 60. minutu, kada je Aleks Sandro imao mnogo prostora, okušao je sreću sa distance, ali je pogodio stativu.

Samo tri minuta kasnije - zatresla se mreža "orlova". Vinisujus je tukao iskosa sa leve strane, Vanja Milinković Savić je odbranio, ali je odbio loptu pravo na nogu Rišarlisonu, koji je pogodio nebranjenu mrežu.

Selektor Srbije je potom odlučio da uvede nešto ofanzivnije igrače, priliku su dobili Vlahović, Radonjić i Lazović, što je otvorilo još veći prostor Brazilcima. Taj prostor su iskoristili u 73. minutu, kada je Vinisijus centrirao, a Rišarlison postigao spektakularan gol "makazicama". Imali su Brazilci nakon toga još šansi, Vanja Milinković Savić je često bio ne vetrometini, međutim do kraja nije više primio nijedan gol.

Srbija tako, dakle, nije uspela da napravi iznenađenje, ali kada pogledamo individualni kvalitet "karioka", to na kraju nije ni bilo realno. Oni pravi ispiti tek slede, pa će "orlovi" u ponedeljak protiv Kameruna i u petak protiv Švajcarske voditi ključne bitke za osminu finala. Kako sada stvari stoje - na tim mečevima moraćemo da slavimo ako želimo u nokaut fazu.

Drugo poluvreme: Brazil - Srbija 2:0 (0:0)

KRAJ MEČA! Brazill je zasluženo pobedio Srbiju na startu Mundijala!

90. minut - Još sedam minuta će se igrati na "Lusailu".

81. minut - Nova pretnja po "orlove". Šut je sa distance okušao Kazemiro, već je matirao Milinkovića Savića, međutim saveznik Srbije bila je prečka. Već u narednom napadu nova opasnost, ali golman Srbije brani udarac Freda.

73. minut - GOOOL! 2:0 ZA BRAZIL! Primila je Srbija novi gol na "Lusailu", i to kakav! Makazice je uhvatio Rišarlison, poslao je loptu tamo gde nije mogao da je stigne Vanja Milinković Savić, te je duplirao prednost "karioka".

70. minut - Zapretili su naši fudbaleri posle kornera, bila je gužva pred golom Alisona, probao je Sergej, Markinjos je intervenisao, da bi potom Lazović šutirao sa distance, ali neprecizno.

67. minut - Nova velika prilika za "karioke". Nejmar je povukao kontru, sjajno ga je Milenković zaustavio, lopta se potom odbila do Vinisijusa, koji se okliznuo, pa je šutirao daleko van okvira gola.

66. minut - Odlučio je selektor Srbije da pojača ofanzivu, pa je u igru ubacio Vlahovića i Lazovića umesto Mladenovića i Lukića. Dakle, igraćemo do kraja sa dva napadača...

63. minut - GOOOL! VODI BRAZIL - 1:0. Krunisao je rival mnogo bolju igru, pa je poveo preko Rišarilisona. Naime, namestio se Vinisijus, njegov udarac je odbranio Milinković Savić, no loptu je odbio baš do napadača Totenhema, kome nije bilo teško da zatrese praznu mrežu.

60. minut - Koliko smo sada sreće imali! Aleks Sandro je imao dosta vremena da se namestio, šutirao je sa distance bez bloka i pogodio je stativu. 

57. minut - Prve promene našeg selektora. Iz igre je izvukao Gudelja i Živkovića, na terenu su Ilić i Radonjić.

54. minut - Brazilci su potpuno preuzeli kontrolu i sve su opasniji. Naši momci, pak, uspevaju da odbiju nalete "karioka"...

49. minut - Još jedan žuti karton za "orlove", u beležnicu iranskog sudije ušao je i Gudelj, koji je skrivio faul na 18, 19 metara od gola. Pokušao je Nejmar iz "slobodnjaka", ali dobro je skočio Milenković i sprečio veću opasnost.

46. minut - Nastavljen je meč u Dohi. I odmah šansa za Brazil, posle velike greške Gudelja pred golom Srbije bio je Rafinja, ali je opet sjajno intervenisao golman "orlova".

Prvo poluvreme: Brazil - Srbija 0:0

KRAJ POLUVREMENA! Brazil je bio opasniji u prvom poluvremenu, uglavnom je napadao, međutim "orlovi" su sve nalete neutralisali, a Vanja Milinković Savić i Nikola Milenković su sprečavali gol "karioka".

41. minut - Nova opasnost pred golom Srbije. Lopta je preskočila Milenkovića i došla do Vinisijusa, koji je ušao u kazneni prostor, međutim u poslednjem trenutku intervenisao Nikola Milenković i sprečio gol "karioka".

37. minut - Jedan od boljih napada Srbije od početka. Tadić je uposlio Živkovića, on je centrirao, najbolje je skočio Mladenović, ali nije bio precizan, pa je lopta otišla preko gola.

35. minut - Sjajni Vanja Milinković Savić! Došla je lopta do Rišarlisona, pokušao je levom nogom po zemlji, ali je naš golman i to odlično odbranio.

27. minut - Opasno pred golom Srbije. Dobio je loptu Vinisijus, prošla je kroz odbranu, ali je sjajno postavljen Vanja Milinković Savić, koji interveniše ispred ofanzivca Reala.

24. minut - Naši fudbaleri su uzeli loptu i krenuli u polukontru. Tadić se namestio na desnoj strani i centrirao, međutim Alison je uhvatio loptu ispred Mitrovića.

21. minut - Evo udarca u okvir gola Srbije. Kazemiro je dobio loptu, pokušao sa distance, ali je Vanja Milinković Savić bio dobro postavljen i lako je ukrotio udarac veziste Mančester junajteda.

14. minut - Prošao je Vinisijus po levoj strani, međutim Andrija Živković je intervenisao i Brazilci su izborili korner. Nejmar je najpre tukao direktno iz ugla, ali je naš golman Vanja Milinković Savić bio dobro postavljen, da bi potom, posle novog kornera, uspeo da uhvati "živu" loptu.

10. minut - Moglo je da bude opasno za gol Srbije. Ušli su Brazilci u kazneni prostor, kombinovali su Nejmar i Rišarlison, međutim naši defanzivci uspevaju da intervenišu.

6. minut - Ovo nije dobro... Strahinja Pavlović je dobio žuti karton jer je startovao na Nejmara i prekinuo kontru Brazilaca.

4. minut - Prvo uzbuđenje na meču. Strahinja Pavlović je zakasnio sa startom, samo je zakačio Rafinju, koji ostaje na nogama i centrira, ali sjajno interviše Veljković.

1. minut - IDEMO, "ORLOVI"! Počeo je meč na "Lusailu".

BRAZIL - SRBIJA 2:0 (0:0)

Stadion: "Lusail". Strelac: Rišarlison u 63. i 73. minutu. Sudija: Alireza Fagani (Iran). Žuti kartoni: Pavlović, Gudelj (Srbija).

BRAZIL: Alison - Danilo, Markinjos, Tijago Silva, Sandro - Kazemiro, Paketa (od 75. Fred) - Rafinja (od 87. Martineli), Nejmar (od 79. Antoni), Vinisijus (od 76. Vinisijus) - Rišarlison (od 79. Žezus).

SRBIJA: V. Milinković Savić - Milenković, Veljković, Pavlović - Živković (od 57. Radonjić), Gudelj (od 57. Ilić), Lukić (od 66. Lazović), Mladenović (od 66. Vlahović) - S. Milinković Savić, Tadić - A. Mitrović (od 83 Maksimović).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 49

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


U trendu

Zoran Živković [29.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati