Fudbal

[ Izvor: Sportske.net ]

12. 11. 2022. 20:32 0

Njukasl je zreo za Ligu šampiona, za razliku od Čelsija

Fudbaleri Njukasla pobedili su ekipu Čelsija rezultatom 1:0 u 16. kolu Premijer lige. Jedini pogodak postigao je Džo Vilok u 67. minutu i za mnoge je ovo bio direktan duel u borbi za plasman za Ligu šampiona. Za razliku od Čelsija, Njukasl je pokazao po svim parametrima i večeras, kao i do sada, da je zreo za najveću evropsku scenu.

Grejem Poter je malo iznenadio izborom igrača, pošto su starteri bili - Čaloba, Hal, Galager i Broja, a na klupi su ostali Tijago Silva, Kukurelja, Haverc i Obamejang. Ipak, Poter je mroao da menja planove već posle sedam minuta, kada je Loftus-Čik doživeo povredu, a zamenio ga je Tijago Silva. Čelsi je bio prilično bezopasan u napadu, praktično da nije imao veću šansu, mada ni Njukasl nije bio preterano bolja ekipa, pa je prvo poluvreme proteklo praktično bez većih prilika.

Slično je bilo i u nastavku, i praktično je jedan trenutak prelomio meč. U 67. minutu Almiron je uneo loptu u sredinu sa desnog boka, doneo loptu do Viloka koji je raspalio po njoj i sa 20 metara savladao Mendija za 1:0. Grejem Poter je odmah reagovao Poter koji je uveo Ziješa, Kukurelju i Haverca i krenuli u ofanzivu.Ipak, Čelsi je i dalje bio prilično bezopasan, pa je praktično jedini pravi šut imao Galager u 65. minutu kada je Poup odličnom paradom sačuvao svoj tim.

Njukasl sada ima 30 bodova i zauzima treću poziciju na tabeli, dok je Čelsi čak osmi sa devet bodova manje...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati