Fudbal

Direktno.rs

08. 11. 2022. 23:31 0

Levandovski i Pike isključeni, Barsa okrenula Osasunu

Fudbaleri Barselona savladali su Osasunu u Pamploni sa 2:1, nakon velikog preokreta sa igračem manje u meču 14. kola španske La Lige.

Utamicu su obeležili crveni kartoni i veliki preokret "blaugrane".

Sve je počelo loše po katalonskog velikana. Osasuna je vodila nakon šest minuta pošto je Ruben Garsija asistrao je svom prezimenjaku Davidu koji je razgalio publiku u Pamploni.

Imao je priliku Levandovski da 20 minuta kasnije poravna rezultat, ali je njegov udarac odbranio golman domaćih Aitor Fernandez.

Malo po isteku pola časa igre Robert Levandovski je nesmotreno rukom zakačio jednog protivničkog igrača, sudija Manzano izvadio je žuti karton, drugi za Poljaka na ovom meču i pokazao mu put u svlačionicu.

Uspela je Barsa da dođe do gola u nadoknadi prvog dela, ali je pogodak Ferana Toresa poništen zbog ofsajda.

Nezadovoljan suđenjem Hila Manzana Đerar Pike je burno protestvovao na poluvremenu i zbog toga dobio crveni karton u poslednjoj utakmici u karijeri.

Barsa je ipak uspela da stigne do gola sa igračem manje. Igrao se 48. minut kada je Pedri iskorstio lošu reakciju štopera domaćih Unaija Garsije i poslao loptu u mrežu. Do kraja susreta Osasuna nije uspela da iskoristi brojčanu prednost, naprotiv.

Pet minuta pre kraja susreta Frenki de Jong je fenomenalno pronašao Rafinju, a ovaj spektakularnim lobom glavom doneo ogromnu pobedu Kataloncima koji će mundijalsku pauzu dočekati na liderskoj poziciji.

Imala je Osasuna veliku priliku da ipak dođe do boda u nadoknadi vremena. Šutirao je Monkajola iz sjajne pozicije, ali je njegov udarac izblokiran.

Srpski internacionalac Darko Brašanac odigrao je poslednjih 15 minuta za domaćina.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati