Fudbal

Direktno.rs

08. 11. 2022. 22:35 0

Bajern moćan, Veljković i Verder primili šest golova

Bajern se ubedljivom pobedom protiv Verdera od 6:1 u 14. kolu Bundeslige učvrstio na liderskoj poziciji šampionata. Bavarci su posao na "Alijanc areni" završili za manje od pola sata, već tada su stekli tri gola viška, a potom su spustili tempo utakmice.

Već u šestom minutu Musijala je načeo goste iz Bremena. Mladi ofanzivac je započeo akciju, dodao do Manea, čiji je šut Veljković izblokirao, ali se lopta ponovo odbila do 19-godišnjeg fudbalera Bajerna, koji je potom driblingom izbacio čuvara i sa sedam metara lako savladao Pavlenku.

Imao je snage Verder da uzvrati samo četiri minuta kasnije, kad je bila neoprezna odbrana tima iz Minhena, a usamljeni Jung je na dodavanje Vajzera sa deset metara lako savladao Nojera.

Ipak, to je samo razljutilo Bajern, koji je u kratkom vremenskom intervalu postigao tri gola i rešio pitanje pobednika. Mogao je pre toga, u 18. minutu Čupo Moting da sa bele tačke donese prednost, ali je Pavlenka njegov udarac fantastično odbranio, posle sumnjivo dosuđenog jedanaesterca.

Nije to poremetilo domaćina, nije ih poremetila ni povreda kolena Sadija Manea, koji je u 20. minutu morao van terena, zamenio ga je Sane. Nastavio je Bajern sa napadima, a to im se isplatilo već u 22. minutu, kad je Gnabri maestralnom "kiflom" sa 15 metara ponovo savladao Pavlenku.

Nije se ni stišala radost domaćih navijača, a četiri minuta kasnije pogodio je i Gorecka, izbegao je ofsajd zamku, iskoristio fenomenalno dodavanje Kimiha i lako je ubacio loptu u mrežu Verdera. Već u 28. minutu Bajern je stekao tri gola viška, Sane je asitirao, a Gorecka je postigao svoj drugi gol na ovom susretu.

Do kraja meča Gnabri je stigao do het-trika, posle majstorije u 83. minutu, kad je u šesnaestercu tima iz Bremena "promešao" odbranu gostiju i potom rutinski ubacio loptu u mrežu. Samo minut kasnije goste je dokusurio mladi Matis Tel.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati