Fudbal

[ Izvor: Telegraf.rs ]

19. 08. 2022. 10:56 4

Partizan dovodi vezistu kog je htela Zvezda

Prvotimac Standarda iz Liježa i reprezentativac Bosne i Hercegovine Gojko Cimirot (29) u poodmaklim je pregovorima sa Partizanom i ako sve bude u redu, u najskorije vreme bi trebalo da zaduži dres crno-belih, saznaje Telegraf. Cimirot je označen kako kapitačlno pojačanje u veznom redu, a olakšavajuću okolnost predstavlja i činjenica da defanzivni vezista poseduje i srpski pasoš, pa ne bi zauzimao mesto stranca u sastavu.

Čovek za vezu između Partizana, Cimirota i Standarda je nekadašnji fudbaler crno-belih, kasnije as Borusije iz Dortmunda i reprezentacije Jugoslavije Miroslav Stević, koji je aktivno uključen u realizaciju posla i značajan je vetar u leđa klubu iz Humske u želji da angažuje Cimirota, koji je, inače, pre par sezona bio na meti Crvene zvezde.

Trener Gordan Petrić je još po imenovanju napomenuo da su mu u veznom redu potrebna bar dva igrača kako bi izbalansirao tim i proširio rotaciju, a Cimirot se po karakteristikama idelano uklapa u ono što stručni štab želi.

Radi se o fudbaleru koji pokriva poziciju defanzivnog veznog igrača, sa mogućnošću da se transformiše i u centralnog veznog, sa dobrim fizičkim karakteristikama i vizijom igre, koji ima standardno mesto u postavi kluba iz Liježa.

Ipak, Belgijanci još od maja najavljuju promenu vlasničke strukture u Standardu, najavljen je dolazak Amerikanaca, čija želja je da značajno podmade ekipu i rastanu se sa iskunsijim igračima, gde spada i Cimirot. Do Humske je došla takva informacija, pa su crno-beli reagovali i započeli pregovore se Cimirotom koji idu dobrim tokom i trebalo bi u najskorije vreme uspešno da se okončaju.

Radi se o vezisti koji, pored osnovnih defanzivnih karakteristika svojstvenih za poziciju koju pokriva, poseduje i odličan pregled igre, koncipiran na sjajnom kretanju, pasu, odigravanju unapred, kao i pojavljivanju iz drugog plana. Bolje se služi desnom nogom, a staloženost i dobra rešenja koja bira u igri bi trebalo dadonesu Partizanu upravo ono što Petrić i želi - balans.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati