Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Foto: Instagram ]

11. 08. 2022. 11:42 0

Prepoznajete li ovu fudbalsku legendu? Mi ne, a vi? (FOTO)

Jedan od momaka koji su obeležili početne godine fudbala u samostalnoj Češkoj je bez dileme Patrik Berger. Česi su tokom 90-ih godina prošlog veka imali jednu od najjačih selekcija Evrope. Igrali su finale Evropskog prvenstva 1996. godine gde su nesrećno poraženi od Nemačke (2:1), a važan šraf u igri ove selekcije bio je čuveni Patrik Berger.

Patrik je važio za jednog od najboljih ofanzivnih vezista Starog kontinenta. Bio je prepoznatljiv po razornom šutu levom nogom i postigao je brojne spektakularne golove.

Najbolje godine karijere Berger je proveo u Slaviji, Borusiji iz Dortmunda i Liverpulu. Na Enfildu se najviše zadržao (1996-2003), a zatim je zbog brojnih povreda došlo do pada u karijeri. Portsmut, Aston Vila, Stouk, pa ni Sparta više nisu mogli podići nivo njegove igre i Berger se povukao 2010.

Od odlaska u penziju odlučio je maksimalno da se posveti porodici. Duga kosa odavno je postala prošlost, a delove iz novog života često podeli na društvenim mrežama. Gotovo niko Bergera ne bi prepoznao na ulici. Njegov izgled se poprilično promenio, ali je zadržao dobru formu zahvaljujući ribolovu, alpinizmu i igranju amaterskih utakmica u nižem rangu češkog fudbala.

Iako je retko u javnosti, Berger se nije odrekao fudbala. Na Enfildu je često, igra za legende Liverpula, a do pre nekoliko godina danas 48-godišnjak je igrao na amaterskom nivou u Češkoj.

Ipak, mnogo je više posvećen uživanju u životu. Odlučio je da nadoknadi apsolutno sve što je propustio tokom profesionalne karijere i svaka njegova minuta je maksimalno ispunjena.

Priroda je ono u čemu najviše uživa. Pogotovo se to odnosi na ribolov. Tamo ga često mogu sresti, ali retko ko može iz prve shvatiti da je ispred njih legendarni fudbaler.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati