Fudbal

Direktno.rs

13. 08. 2022. 06:39 0

Serija A: Milan, Inter ili neko treći?

Najbolji fudbal u Italiji počinje ovog vikenda. Milanski klubovi prekinuli su dominaciju Juventusa. Oba su dugo postili bez trofeja. Očekuje se da i u narednoj sezoni oni vode glavnu reč. Može li se još neko umešati u borbu za Skudeto?

 

Branilac titule Milan igra meč prvog kola protiv Udinezea. Dočekaće ga u izmenjenom sastavu. Frenk Kesi je otišao u Barselonu. Napustio ih je i Alesio Romanjoli koji se preselio u Rim i igraće za Lacio. Stefano Pioli dobio je u svom timu toliko željeno pojačanje Šarla De Ketelara. Stigao je i Divok Origi iz Liverpula a status Rafaela Leaa je neizvestan. Ibrahimović je povređen i očekuje se da Belgijanac deli minutažu sa Olivijeom Žiruom.


Vicešampion Inter gostuje novom prvoligašu Lećeu. Navijače je obradovao povratak Romelua Lukakua. Belgijski napadač se pokajao zbog odlaska u Čelsi. Iz redova rimskih klubova došli su Hoakin Korea i Henrih Mihtarijan. Ostali su Neroazuri bez Ivana Perišića koji je otišao u Totenhem. Leće će pokušati da zadrži prvoligaški status.

Napoli se dugo držao prošle sezone, ali je popustio u trci za Skudeto. U prvom kolu nove gostuju Veroni. Oni su znatno oslabljeni pred početak ove takmičarske godine. Klub je napustio Kalidu Kulibali koji je pojačao Čelsi. Doskorašnji kapiten Lorenco Insinje pojačao je Toronto iz MLS lige. Ni David Ospina više nije u klubu, a Arkadijuš Milik je pojačao Olimpik Marsej. Došao je Korejac Kim Min Jae kao zamena Kulibaliju. Doveden je i Zambo Angisa iz Fulama. Čini se po tome da Napolitanci neće biti konkurentni za trofej.

Juventus u prvoj rundi čeka Sasuolo. Tim iz Torina je bio aktivan na tržištu. Uspeli su besplatno da dovedu dve zvezde, Anhela Di Mariju i vrate Pola Pogbu. U odbrani su se pojačali Želsonom Bremerom a traže napadača koji bi pravio društvo Dušanu Vlahoviću. Napustio ih je Paolo Dibala koji je prešao u Romu. Marijas De Liht pojačao je Bajern. Filip Đuričić je otišao iz Sasuola vrativši se u Sampdoriju. Očekuje se da zeleno crni i ove sezone budu na sredini tabele.

Luka Jović dobio je novu priliku prelaskom u Fiorentinu. Violu u prvom kolu očekuje duel sa Kremonezeom. Fiorentina je već godinama bez ikakvog trofeja. Od njih se očekuje plasman u Ligu konferencija gde će u plej ofu izveso igrati sa Tventeom. Ne mogu se umešati u borbu za šampionski pehar. Novi prvoligaš će pokušati da se ekspresno ne vrati u Seriju B.

Roma je trijumfovala u prvom izdanju Lige konferencija. Osvojili su prvi u istoriji evro trofej igrači Vučice. To je tim koji već godinama nije uspevao da se bori za titulu. Bili su joj najbliži pre pet godina. Uvek im to malo nedostaje. Predvođeni su Žozeom Murinjom i očekuje se da oni budu potencijalno iznenađenje u nastupajućoj sezoni. Prvi protivnik im je Salernitana.

Drugi rimski tim Lacio dočekuje Bolonju na startu. Lacijali su već dvadeset godina bez titule. Hoakin Korea je za 24 miliona evra prodat Interu. Dovedeni su Alesio Romanjoli iz Milana a Matija Zakanji iz Verone. Bilo je i odlazaka u timu nebesko plavih. I dalje je nejasno hoće li tim napustiti Sergej Milinković - Savić jer uvek o tome kruže različite priče.

Monca će prvi put igrati Seriju A, iako su osnovani davne 1912. godine. Gazda Silvio Berluskoni zajedno sa Adrianom Galijanijem najavio je ambiciozan projekat. Mnoga velika imena su se pominjala, ali ostalo je samo na špekulacijama. Tim sa severa Italije istorijski meč igra protiv Torina na svom terenu.

Od ostalih parova sastaju se: Sampdorija - Atalanta i Specija - Empoli. 

Moguće je da liga ne počne kako je planirano zbog vrućine. Pred nama je još jedna uzbudljiva sezona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati