Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

19. 07. 2022. 13:31 0

Tužilaštvo ulaže žalbu na slobodu Platinija i Blatera

Švajcarsko savezno tužilaštvo objavilo je da namerava da uloži žalbu na oslobađajuću presudu Sepu Blateru i Mišelu Platiniju koju je doneo Savezni krivični sud u Belinconi 8. jula.

Blater, bivši predsednik FIFA, i Platini, nekada prvi čovek UEFA, na sudu su se našli zbog optužbe za finansijsku prevaru.

Ministarstvo za javnost Konfederacije (MPC) potvrdilo je agenciji ATS da namerava da ospori oslobađajuću presudu Blatera i Platinija.

Savezni krivični sud mora da da pismene razloge svoje presude, što je proces koji može potrajati. Zatim će razloge presude razmotriti MPC, i potom odlučiti da li će zadržati žalbu ili će je povući.

Blater i Platini su se našli na sudu zbog kontraverzne isplate od strane FIFA, čije Blater bio predsednik u tom trenutku, od 2.000.000 švajcarskih franaka na račun Platinija.

Platini je u januaru 2011. godine "priložio FIFA fakturu za isplatu dva miliona franaka" na ime usluga savetovanja, što je "optužbom" kvalifikovano kao "lažna faktura".

Oba optužena tvrde da su se dogovorili za godišnju platu od milion franaka, usmenim "džentlmenskim dogovorom" i bez svedoka, a da finansije FIFA nisu dozvoljavale da se novac odmah uplati.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Supermen poza

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati