Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

02. 06. 2022. 10:06 4

Pele pozvao Putina da zaustavi rat u Ukrajini

Legendarni brazilski fudbaler Pele pozvao je predsednika Rusije Vladimira Putina da prekine rat u Ukrajini, koji je doveo do preko milion raseljenih i na hiljade mrtvih.

"Ukrajina pokušava da zaboravi, makar na 90 minuta, tragediju koja je zahvatila njihovu zemlju. Boriti se za mesto na Svetskom prvenstvu je već sam po sebi težak zadatak", istakao je noćas Pele u objavi na Instagram nalogu.

On je takođe uputio molbu ruskom predsedniku za kraj rata.

"Zaustavite invaziju. Nema apsolutno nikakvog opravdanja za ovo kontinuirano nasilje. Sreli smo se u prošlosti i rukovali, tada nisam mogao da zamislim da ćemo jednog dana biti podeljeni kao sada. Moć da zaustavite ovaj sukob je u vašim rukama. U istim onim koje sam držao na našem poslednjem susretu u Moskvi 2017. godine", rekao je Pele, trostruki svetski šampion sa selekcijom Brazila (1958, 1962. i 1970. godine).

Kancelarija visokog komesara Ujedinjenih nacija za ljudska prava saopštila je da je u Ukrajini ubijeno više od 4.000 civila, dok je oko 5.000 ranjeno.

U finalu baraža za Svetsko prvenstvo, 5. juna u Kardifu sastaće se Vels i Ukrajina. Pobednik će na Svetskom prvenstvu u Kataru (21. novembar - 18. decembar) igrati u Grupi B sa selekcijama Engleske, Irana i Sjedinjenih Američkih Država.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati