Fudbal

Milan Zarić

22. 05. 2022. 18:55 3

LUDILO Siti za 5 minuta od 0:2 do 3:2 za titulu!

Mančester siti je, nema tu više dileme, kralj drame! Gubio je sa 2:0 od Aston Vile do 75. minuta, bio je na konopcima i pred gubitkom titule, međutim "građani" su predvođeni Ilkajom Gundoganom za pet minuta uspeli da preokrenu i slave sa 3:2! To im je donelo titulu sa bodom više od Liverpula. Luđi finiš sezone nismo mogli da zamislimo...

Mančester siti je uspeo da odbrani titulu u Premijer ligi, i to u krajnje dramatičnoj završnici. Jer, nije ništa išlo za rukom "građanima", do 75. minuta su gubili od Aston Vile sa 0:2, pa se činilo da će predati pehar Liverpulu, ali...

Ilkaj Gundogan je izrastao u apsolutnog junaka Mančester sitija, jer je ušao sa klupe i uspeo da neutrališe golove Keša i Kutinja. Pogodio je najpre u 75. minutu, tri minuta kasnije je poravnao Rodri, čime je drama dostigla vrhunac.

I tu nije bio kraj, jer je Gundogan u 81. minutu, dakle pet minuta nakon prvog gola uspeo da pogodi za konačnu pobedu i titulu.

Liverpul je opravdao ulogu favorita, slavio je sa 3:1 posle preokreta protiv Vulverhemptona, međutim to je na kraju bilo dovoljno tek za drugo mesto.

Drugo poluvreme: Mančester siti - Aston Vila 3:2 (0:1), Liverpul - Vulvsi 3:1 (1:1)

KRAJ! MANČESTER SITI JE NOVI-STARI ŠAMPION!

90. minut - Još četiri minuta na "Etihadu".

90. minut - LIVERPUL IMA 3:1. Ali, koliko god golova da daju "crveni", ne vredi im ništa, jer im je neophodan kiks Sitija.

84. minut - POVEO JE LIVERPUL SA 2:1. Gol je dao Mohamed Salah, međutim sada više ništa ne zavisi od njih, jer je potrebno da Aston Vila izjednači.

81. minut - GOOOOOL! 3:2 JE ZA MANČESTER SITI! Ilkaj Gundogan je junak Sitija! Dao je drugi gol u razmaku od pet minuta i doneo je poptuni preokret "građanima"! Sada je Siti taj koji je na korak do titule!

79. minut - GOOOOL! SITI JE IZJEDNAČIO NA 2:2! Otvorio se prostor Rodriju, namestio se odlično španski internacionalac i pogodio mrežu Vile. Sada je potpuno drugačije raspoloženje na "Etihadu".

76. minut - GOOOOL! SMANJIO JE SITI NA 1:2. Posle odličnog centaršuta sa desne strane najbolje je skočio Ilkaj Gudnogan, koji je prepolovio zaostatak. Drama je na vrhuncu!

74. minut - Strepe u Mančesteru, praktično su u bezizlaznoj situaciji, dok je Liverpul sad na gol od titule...

70. minut - GOOOOOL! MANČESTER SITI GUBI SA 2:0! Filipe Kutinjo, bivši vezista Liverpula, uspeo je da se oslobodi čuvara, lepo gađa i matira Edersona. Siti je na konopcima!

55. minut - ŠTA JE PROMAŠIO VOTKIS? Napadač Vile je izašao sam ispred Edersona, pokušao je da "bocne" loptu i da ga prebaci, međutim zamalo je bio neprecizan.

54. minut - Mančester siti igra mnogo bolje u nastavku. Svesni su "građani" da moraju da se trgnu, pa pletu mrežu oko gola tima iz Birmingema. Međutim, gosti se brane.

50. minut - Zaledili su se za trenutak navijači Mančester sitija, dok je slavlje pristalica Liverpula kratko trajalo. Jer, Sadio Mane je ponovo zatresao mrežu Vulverhemotona, međutim gol mu je poništen zbog ofsajda.

46. minut - Počinje drugo poluvreme, presudno za konačni rasplet.

Prvo poluvreme: Mančester siti - Aston Vila 0:1, Liverpul - Vulvsi 1:1

KRAJ POLUVREMENA! Posle prvih 45 minuta kandidati za titulu nemaju prednost. Siti gubi, dok je Liverpul uspeo da izjednači, pa su sada, gledajući realnu tabelu, bodovno izjednačeni. Međutim, "građani" su ipak u prednosti, budući da imaju bolju gol razliku.

45. minut - Po četiri minuta sudijske nadoknade na oba meča...

43. minut - OGROMNA ŠANSA ZA ASTON VILU! U kontri je bio Voker, izašao je sam ispred Edersona, ali se spetljao, sebi je dao prejak for, pa su ga Stouns i golman Mančester sitija zaustavili.

37. minut - GOOOOL! MANČESTER SITI GUBI - 0:1. Prošao je po strani Dinj, našao je Keša, koji je glavom matirao Edersona i doneo neočekivano vođstvo Vili. Kakvu je to samo erupciju oduševljenja izazvalo na Enfildu. Sada su Mančester siti i Liverpul bodovno poravnati, ali bi, da se ovako završe mečevi, "građani" bili šampioni zbog bolje gol-razlike.

35. minut - Kako stvari stoje - Totenhem sve rešava oko plasmana u Ligu šampiona, pošto u prvom delu vodi sa 2:0 protiv Noriča.

33. minut - Siti ima više od igre, do sada je uputio pet udaraca, ali nijedan u okvir gola, što je i razlog zašto na semaforu i dalje stoji 0:0.

31. minut - Arsenal vodi sa 2:0 protiv Evertona, ali slaba je to uteha za "tobdžije", budući da Totenhem u ovim trenucima ima tri boda u džepu.

25. minut - GOOOOL! LIVERPUL JE IZJEDNAČIO - 1:1. Uspeli su "crveni" da uzvrate udarac "vukovima", u čemu su i uspeli polovinom prvog poluvremena, kada je Sadio Mane poravnao. Sada je situacija ista kao i pre početka mečeva, dakle Siti ima bod više od "crvenih".

24. minut - VELIKA ŠANSA ZA SITI! Sjajnu kontru su izveli "građani", u završnici je bio Foden, međutim Mings ga je izblokirao.

20. minut - Poništen je gol Lidsu protiv Brentforda, pa je i dalje 0:0, dok je Barnli primio gol od Njukasla (0:1). Ovi rezultati ostavljaju Lids u eliti, dok bi u slučaju da se ovako okončaju mečevi Barnli morao u niži rang...

18. minut - Do prednosti je došao Totenhem, koji vodi sa 1:0 na gostovanju Noriču. Dakle, sve su bliži "pevci" overavanju četvrtog mesta. Strelac vodećeg gola za tim iz Londona je Dejan Kuluševski.

17. minut - Imao je Siti veliku šansu, probao je Rijad Marez, međutim defanzivci Vile uspevaju da otklone opasnost. 

13. minut - Liverpul ne uspeva da se oporavi od šoka, pa i dalje ima negativan rezultat, dok na meču Mančester siti - Aston Vila za sada nema nekih preteranih šansi...

4. minut - GOOOOL! Slavlje navijača Sitija, iako njihov klub nije dao gol. Naime, poveli su Vulvsi protiv Liverpula (0:1), pa sada, na "realnoj tabeli" Mančester siti ima dva boda više od Liverpula. Gol za prednost "vukova" na Enfildu postigao je Neto.

2. minut -  U senci borbe za titulu ostali su ključni okršaji u borbi za opstanak, gde "vise" Barnli i Lids, odnosno za preostalo mesto u Ligi šampiona, za koje konkurišu Totenhem i Arsenal.

1. minut - Počeli su odlučujući mečevi u Premijer ligi... Pa, ko će do titule?

MANČESTER SITI - ASTON VILA 3:2 (0:1)

Stadion: "Etihad". Strelci: Gundogan u 76. i 81. i Rodri u 79. minutu za Mančester siti, a Keš u 37. i Kutinjo u 69. za Aston Vilu. Sudija: Majkl Oliver. Žuti kartoni: Mings, Nakamba (Aston Vila).

MANČESTER SITI: Ederson - Stouns, Fernandinjo (od 46. Zinčenko), Laport, Kanselo - Rodri, De Brujne, Silva (od 68. Gundogan) - Marez (od 56. Sterling), Foden, Žezus.

ASTON VILA: Olsen - Keš, Čelmbers, Mings, Dinj - Luiz, Mekgin, Ramzi (od 83. Ings) - Buendija (od 88. Jang), Kutinjo (od 72. Nakamba) - Votkins.

LIVERPUL - VULVERHEMPTON 3:1 (1:1)

Stadion: "Enfild". Strelci: Mane u 24, Salah u 84. i Robertson u 80. minutu za Liverpul, a Neto u 3. za Vulverhempton. Sudija: Entoni Tejlor. Žuti karton: Matip (Liverpul).

LIVERPUL: Alison - Aleksander-Arnold, Matip, Konate, Robertson - Henderson, Keita (od 70. Firmino), Alkantara (od 46. Milner) - Žota (od 58. Salah), Dijaz, Mane.

VULVERHEMPTON: Sa (od 46. Rudi) - Boli, Koudi, Gomeš - Džoni, Dendonker (od 90. Trinkao), Neveš, Mutinjo, Nuri - Neto (od 22. Hvang), Himenez.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati