Fudbal

Milan Zarić

17. 04. 2022. 06:36 8

Derbi - ČISTA NULA: Ovo je najbolje što Srbija ima?

Crvena zvezda i Partizan odigrali su 167. večiti derbi, a kako su to uradili - bolje da nisu. Nula golova, jedna prava šansa, 35 prekršaja, žuti kartoni za igrače i trenere... Kompletan utisak - čista nula.

Očekivali su fudbalski poklonici u Srbiji da bi mogli da vide neki smislen fudbal na najvećoj utakmici koju Srbija ima, jer Partizan je morao da napadne, Zvezda je imala svoju računicu - dakle, sve je nekako obećavalo dobru utakmicu. Ali, od svega smo dobili - ništa.

Već od samog početka utakmice se videlo da ćemo malo šta da vidimo, šansi više od pola sata nije bilo, ali je faulova i prekida i te kako bilo. Bili su nervozni svi, "požuteli" su treneri obe ekipe. Dakle, borbenosti je bilo, ali dobre igre nije bilo.

I kada se baci pogled unazad, poražavajuće zvuči da je jedina stopostotna šansa viđena u finišu prvog poluvremena, kada je Nikola Terzić promašio prazan gol, prebacivši loptu van okvira gola.

Pre i posle toga - veliko ništa. Bilo je tu šuteva sa distance, tek da se golmani ne uspavaju, ali nije to bilo ni blizu golova. Na kraju, kada se sve sabere, igrači dva naša najveća kluba za 90 i kusur minuta su uputili ukupno sedam šuteva, po dva u okvir gola. Premalo za svetkovinu srpskog fudbala.

Biće zadovoljni posle derbija crveno-beli, koji su uspeli u svojoj nameri, pa su sačuvali dva boda prednosti, Aleksandar Stanojević, trener Partizana, bio je zadovoljan jer su njegovi izabranici uspeli da pariraju Zvezdi, pa i da po njegovoj oceni budu bolji...

Samo su oni koji su bili osuđeni da gledaju mučenje lopte od strane večitih - nezadovoljni. Ostalo im je samo da čekaju neki naredni sudar Crvene zvezde i Partizana i da priželjkuju da se desi čudo - da crveno i crno-beli igraju fudbal...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Braća po mukama

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati