Fudbal

M. Z.

12. 01. 2022. 18:50 0

Umro Stjepan Lamza, legendarni fudbaler Dinama

Stjepan Lamza, jedan od najboljih igrača u istoriji zagrebačkog Dinama, preminuo je danas u 82. godini. Bio je član slavne generacije iz 1967. godine koja je osvojila Kup sajamskih gradova. Popularni "Štef" rođen je u Sisku 23. januara 1940. godine, a u Dinamu je proveo najveći deo svoje karijere, čak sedam godina.

Bio je jedan od ključnih igrača u pohodu na Kup sajamskih gradova, koji je do danas ostao jedini međunarodni hrvatski fudbalski trofej. Posebno se pamti njegova partija u polufinalu protiv Ajntrahta, kad je Dinamo u drami nadoknadio poraz u Nemačkoj (3:0) i sa 4:0 otišao u finale, piše Index.hr.

Nakon te utakmice doživeo je teške povrede. Prilikom slavlja pao je balkona sobe u Vili Rebar. Posle toga više nikad nije igrao na nivou na kom je bio pre toga, a svi su ga smatrali jedim od najboljih driblera u istoriji Jugoslavije.

Pored Dinama, Stjepan Lamza je nastupao još za Segestu, Branik Maribor, Rijeku, Zagreb, Šateru i Kroaciju Melburn. Za Jugoslaviju je nastupao od 1963. do 1967. godine i u tom periodu je upisao sedam nastupa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati