Fudbal

Milan Zarić

07. 12. 2021. 22:53 0

Milan ispao iz Evrope, Real kao prvi u osmini finala

Fudbaleri Milana okončali su evropsku priču za ovu sezonu, pošto su u poslednjem kolu grupne faze poraženi od Liverpula sa 1:2 i takmičenje završavaju na poslednjem mestu. Pored Liverpula, iz grupe C falje ide Atletiko, koji u gostima savladao Porto sa 3:1. Real je kod kuće bio bolji od Intera sa 2:0 i sa prvog mesta će u osminu finala, a za "kraljeviće" je do 78. minuta igrao naš Luka Jović.

Igrači Milana su imali pred sobom težak, ali jasan zadatak - bilo je neophodno da savladaju Liverpul, koji je prethodno overio prvo mesto u grupi kako bi i na proleće igrali u Evropi. Počelo jeste dobro, ali se loše završilo, pa su roso-neri već sada morali da dignu ruke od nastupa na evro-sceni.

Kao što rekosmo, dobro je Milan ušao u meč, pa je prvi došao do prednosti. Igrao se 29. minut, kada je Romanjoli prosledio loptu do Fikaja Tomorija, a bivši defanzivac Čelsija je matirao odbranu Liverpula za prednost od 1:0.

Međutim, nije dugo trajalo slavlje domaćih, pošto je sedam minuta kasnije vraćen egal. Tada je na scenu stupio Mohamed Salah (a ko drugi), pa je posle asistencije Čemberlena poravnao rezultat.

Iako je izgubio prednost, i dalje je kod Milana tinjala nada da može do pobede, ali je onda definitivnmo ugašena u 55. minutu, kada je Origi posle odbitaka u kaznenom prostoru odlično reagovao i nadmudrio odbranu Milana za konačnih 1:2 i maksimalan učinak u grupnoj fazi.

Nakon tog gola Milan je imao samo šansu preko Radeta Krunića, no njegov udarac sa 16 metara je zamalo završio preko gola. Sa druge strane, Liverpul je imao dve dobre šanse, ali je Divok Origi u oba navrata bio neprecizan.

U drugom meču grupe C rešena je dilema ko će pored Liverpula u osminu finala. To će biti madridski Atletiko, koji je sa 3:1 savladao Porto na "Dragau", te je tako uspeo da izbori to drugo mesto.

"Jorgandžije" su ka trijumfu krenule u 56. minutu, kada je Grizman pogodio posle asistencije Lemara, što je i usmerilo dalji tok meča. U finišu je Atletiko dao još tri gola, pa su Korea i De Pol potvrdili plasman u osminu finala. Poraz Porta u sudijskoj nadoknadi samo je ublažio Seržo Oliveira sa penala.

Kada je reč o ostalim mečevima, Real je kod kuće savladao Inter sa 2:0 i tako sa prvog mesta otišao u osminu finala. Naš Luka Jović je bio starter i igrao je do 78. minuta, međutim nije uspeo da se upiše u listru strelaca, iako se u 36. minutu našao u dobroj situaciji, ali je njegov udarac završio pokraj gola.

Real je do prednosti doveo Toni Kros prelepim golom u 17 minutu sa ivice šesnaesterca, da bi pobedu od 2:0 potvrdio Marko Asensio u 79.

Goleada je viđena u grupi C, gde je već ranije sve bilo poznato. Tako je Ajaks, koji grupu fazu završava kao prvi, kod kuće sa 4:2 pobedio Sporting, dok je Borusija iz Dortmunda, trećeplasirala u ovoj grupi, bes iskalila na Bešiktašu i kod kuće ga savladala sa čak 5:0.

LIGA ŠAMPIONA, 6. KOLO

GRUPA A

PSŽ - Klub Briž 4:1 (3:0)
(Mbape 2, 7, Mesi 28, 76 pen - Ric 68)

Lajpcig - Mančester siti 2:1 (1:0)
(Soboslai 24, Silva 71 - Marez 77)

GRUPA B

Milan - Liverpul 1:2 (1:1)
(Tomori 29 - Salah 36, Origi 55)

Porto - Atletiko Madrid 1:3 (0:0)
(Oliveira 90+5 pen - Grizman 56, Korea 90, De Pol 90+2)

GRUPA C

Ajaks - Sporting 4:2 (2:1)
(Ale 8 pen, Antoni 42, Neres 58, Berghuis 62 - Santoš 22, Tabata 78)

Dortmund - Bešiktaš 5:0 (2:0)
(Malen 29, Rojs 45+2 pen, 53, Haland 68, 81)

GRUPA D

Real Madrid - Inter 2:0 (1:0)
(Kros 17, Asensio 79)

Šahtjor - Šerif 1:1 (1:0)
(Fernando 42 - Nikolov 90+3)

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati