Fudbal

Milan Zarić

24. 10. 2021. 15:18 0

TSC naljutio Partizan, pa primio tri gola

Fudbaleri Partizana nastavili su seriju pobeda u Superligi Srbije, pošto su u derbiju 14. kola u gostima savladali TSC sa 3:1, i to posle preokreta.

Crno-beli su tako zadržali prvu poziciju na tabeli, pa sada imaju osam bodova više od Crvene zvezde, ali su odigrali i dva meča više od večitog rivala.

Ali, nije dobro Partizan ušao u meč. Jer, prvo se u Bačkoj Topoli tresla mreža koju je čuvao Nemanja Stevanović, ali je do poluvremena "parni valjak" znao da odgovori, pa je u razmaku od 24 minta dao tri gola i rešio pitanje pobednika.

TSC je na početku meča pokazao da je šok terapija u vidu smene trenera delovala (pre nekoliko dana je smenjen Mladen Krstajić), pa je domaćin bio taj koji je prvi došao do prednosti.

Igrao se deveti minut, kada je ekipa iz Bačke Topole izborila prvi korner, a posle prekida je došlo do gola. Posle centaršuta je najbolje skočio Rajković, njegov udarac je odbranio Stevanović, ali je na odbitak naleteo bivši kapiten Crvene zvezde Marko Petković, koji je doneo neočekivano vođstvo domaćima.

Ali, nije dugo trebalo Partizanu da se oporavi od neočekivanog udarca i dođe do izjednačenja. Samo tri minuta kasnije je došlo do konfuzije u poslednjoj liniji TSC-a, loše ispucavanje je dovelo do velikog kiksa Rajkovića, pa je lopta stigla do Natha. Iskusni izraelski vezista je našao Rikarda, koji je izbegao ofsajd zamku, a onda i matirao Filipovića.

To je dalo vetar u leđa "parnom valjku", koji je do poluvremena samleo rivala. U 27. minutu je došlo do preokreta, kada je posle prelepe akcije lopta došla do mladog Nikole Terzića, koji je odličnim udarcem od stative zatresao mrežu.

I to nije bilo sve od mladog krilnog napadača, koji je do kraja prvog poluvremena još jednom savladao Filipovića. Igrao se 36. minut, kada je stavljena tačka na meč. Natho je šutirao da ivice šesnaesterca, njegov udarac je odbranio golman TSC-a, ali je samo odbio loptu do Terzića, koji je drugim golom na meču zapečatio sudbinu ekipe iz Bačke Topole.

Partizan je u nastavku meča "umrtvio" ritam, imao je rezultat koji mu je odgovarao, pa nije bilo potrebe da zapinje. Mirno su crno-beli priveli utakmicu kraju, sigurno su slavili i tako se iskupili za poraz od Genta u Ligi konferencija.

TSC - PARTIZAN 1:3 (1:3)

Stadion: U Bačkoj Topoli. Strelci: Petković u 9. minutu za TSC, a Rikardo u 12. i Terzić u 27. i 36. za Partizan. Sudija: Srđan Jovanović.

TSC: Filipović – Petković, Antonić, Rajković, Krsmanović (od 81. Petrović) – Tomanović, Stojković – Stanojev, Banjac (od 81. Milićević), Stanojlović (od 67. Ratkov) – Zec.

PARTIZAN: Stevanović – Miljković, Miletić, Vujačić, Urošević – Zdjelar, Jojić – Terzić (od 64. Jović), Natho (od 50. Šćekić), Pantić (od 50. Menig) – Rikardo (od 72. Lutovac).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati