Fudbal

M. Z.

16. 10. 2021. 20:35 0

Buran derbi: Sergej presudio šampionu!

Velika pobeda Lacija u jednom od derbija osmog kola Serije A! Posle preokreta u drugom poluvremenu Rimljani su savladali Inter sa 3:1 u meču čiji je finiš bio prilično buran, na ivici tuče, ali je gostima na kraju presudio srpski reprezentativac Sergej Milinković Savić.

Utakmica je počela vrlo dinamično sa obe strane, a već u 11. minutu Inter je stigao do jedanaesterca. Izborio ga je Barela, koga je Hisaj zakačio po stopalu u kaznenom prostoru domaćih, a precizan sa bele tačke bio je hrvatski reprezentativac Ivan Perišić za 1:0 u korist Intera.

Usledio je period nešto bolje i konkretnije igre Lacija, ali je Inter na golu imao sigurnog Handanovića.

Gosti uzvraćaju u 34. minutu snažnim udarcem Perišića sa dvadesetak metara, ciljao je pod prečku, ali je Reina još bolje intervenisao.

Sličan pokušaj imao je i Bašić na drugoj strani u 40. minutu meča, takođe sa dvadesetak metara, ali Handanović je još jednom bio na visini zadatka.

Zadržao je Inter minimalnu prednost do kraja prvog poluvremena, a u drugom su se nastavili pokušaji Rimljana da što pre stignu do izjednačenja. U tome su uspeli u 64. minutu. Posle centaršuta u kazneni prostor Intera, Patrik zahvata loptu glavom i pogađa u ruku Bastonija, dovoljno da sudija Irati pokaže na belu tačku u korist Lacija.

Odgovornost je preuzeo Ćiro Imobile, bio je to njegov snažan i precizan šut sa bete tačke za izjednačenje na 1:1.

Posle primljenog gola, Inter je počeo polako da preuzima inicijativu, ali se prilično dugo čekala neka nova njihova konkretnija prilika. Lautaro Martinez je u 81. minutu krenuo u solo prodor kroz sredinu, šutirao je sa dvadesetak metara, ali pravo u Reinu.

Odmah zatim, munjevit napad Rimljana koji pogotkom završava Felipe Andreson! Imobile je šutirao iskosa sa leve strane, Handanović je odbio loptu,ali samo do Andersona koji je šalje u mrežu za 2:1.

Međutim, sve se dogodilo dok je Dimarko povređen ležao na travi posle duela sa Lukasom Leivom na sredini terena. Felipe Anderson je u začetku akcije hladnokrvno prošao pored Dimarka, ne želeći da izbaci loptu kako bi se protivničkom igraču ukazala pomoć, što je razbesnelo fudbalere Intera koji su posle primljenog gola želeli da se fizički obračunaju sa Felipem Andersonom. Kasnije se u gužvu uključio i Sergej Milinković-Savić koji je ušao u oštar verbalni sukob sa Lautarom, zbog čega su obojica kažnjeni žutim kartonima.

A da ova situacija ne bude presudna, potrudio se Sergej Milinković Savić koji je u nadoknadi vremena na centaršut Luis Alberta sa desne strane, udarcem glavom savladao Handanovića za konačnih 3:1.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati