Fudbal

Milan Zarić

13. 10. 2021. 18:21 0

Partizan tri puta u mrežu za osminu finala Kupa

Fudbaleri Partizana su se bez mnogo problema plasirali u osminu finala Kupa Srbije, pošto su u Humskoj sa 3:0 savladali trećeligaša Trajal. Pobedu crno-belima doneli su Kvinsi Menig, strelac dva gola, i Marko Živković, koji je stavio tačku na utakmicu.

Izabranici Aleksandra Stanojevića su kao apsolutni favoriti izašli na teren, pa su shodno toj ulozi i igrali. Od početka su napali, želeći da što pre postignu pogodak i tako verovatno i reše pitanje pobednika.

Imali su crno-beli više loptu u nogama u prvih 20-ak minuta, međitim osim nekoliko kornera, nije tu bilo neke velike šanse. Situacija se, pak, promenila u 23. minutu, kada je Danilo Pantić posle odbitka snažno šutirao, ali je lopta završila na prečki.

Samo minut kasnije - gol za Partizan. Lazar Marković je prograo Miloša Jojića, vezista crno-belih je ubacio loptu, a Kvinsi Menig samo postavio nogu i zatresao mrežu protivničke ekipe. Tako je postao prvi fudbaler "parnog valjka" koji je ove sezone postizao pogotke u svim takmičenjima (Superligi Srbije, Kupu Srbije i Ligi konferencija).

Do kraja poluvremena su crno-beli želeli sve da reše, napadali su, a u toj silnoj inicijativi je poništen gol Rikarda Gomeša, dok je u velikoj šansi bio i Jojić. Ali, priliku u sam smiraj prvog poluvremena imao je Trajal, no domaćin je ostao nesavladan, pa se rezultat do kraja prvog dela nije menjao.

Taj jedan gol nije zadovoljio Partizan, koji je u nastavku zaigrao još ofanzivnije, što je na kraju rezultiralo pogocima.

Na drugi gol se čekalo do 50. minuta, kada je domaćin došao do 2:0. Marković je proigrao Pantića, ovaj loptom poslužio Meniga, koji je duplirao prednost.

Tačku na meč stavio je Marko Živković, desni bek Partizana, koji je odbranu Trajala matirao u 77. minutu. Zdjelar je video da se defanzivac crno-belih ubacuje, poslao mu je odličnu loptu, a Živković je pogodio i potvrdio prolaz Partizana u osminu finala Kupa.

PARTIZAN - TRAJAL 3:0 (1:0)

Stadion: FK Partizan. Strelci: Menig u 24. i 50. i Živković u 77. minutu. Sudija: Miroslav Miletić.

PARTIZAN: Stevanović - Živković, Ostojić, Miletić, Obradović - Zdjelar (od 76. Smiljanić), Jojić - Marković (od 61. Lutovac), Pantić, Menig (od 61. Pavlović) – Rikardo (od 76. Miljković).

TRAJAL: Todorović – Gašić, Matejević, Terzić, Savić (od 58. Arsić) – Aleksić, Nikolić (od 46. Jović), Petrović (od 80. Sokolović), Pavlović (od 70. Milošević), Milisavljević (od 80. Jovičić) – Golubović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati