Fudbal

Direktno.rs

01. 10. 2021. 11:21 0

"Ako se plašimo jednog igrača, ne treba da idemo na SP"

Selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković Piksi danas je saopštio spisak fudbalera za kvalifikacione mečeve za Svetsko prvenstvo protiv Luksemburga i Azerbejdžana, koji su na programu 9, odnosno 12. oktobra. Šansu je ukazao proverenim snagama i jasno poručio da je cilj osvajanje šest bodova u oktobarskom ciklusu kvalifikacija.

- Svaka utakmica je izazov. Znamo da nas očekuju dve utakmice koje moramo da rešimo u svoju korist, s punim respektom prema protivniku, ali još većim prema sebi. Uz naš stil, možemo da dođemo do rezultata. Na to smo fokusirani. Nećemo nikoga potceniti, to ne dolazi u obzir. Moramo da shvatimo najozbiljnije sve utakmice, u tom smislu nemojte brinuti. Srbija će dati svoj maksimum i protiv Luksemburga i protiv Azerbejdžana - rekao je selektor.

Poslednji meč kvalifikacija vidi kao finale.

- Imamo dve prepreke do finala. Kad kažem finale, mislim na Portugal u Lisabonu, bez obzira da li smo pobedili u Dablinu ili nesrećno odigrali tamo 1:1. Ta utakmica svakako odlučuje. I da nam treba nerešeno u Lisabonu, mi ćemo ići na pobedu. To je naša filozofija i to tražim od naših igrača. Nisam pratio medije posle Dablina, jer sam bio fokusiran na šokantan rezultat i način na koji smo dali gol sebi. I Šerif dođe i pobedi Real usred Madrida, dešavaju se takve stvari. Slažem se da mentalitet naših igrača, sistem, postavka na terenu, sve to je na mestu, da mene čini zadovoljnim. Insistiraću i ono što smo videli u Dablinu, Srbija mora da igra takav fudbal.

Zanimljivo je da je Sebastijan Til, fudbaler Šerifa i reprezentativac Luksemburga, srušio Real.

- Pa neće se desiti nama! Ako ćemo da se plašimo jednog igrača, onda ne treba ni da igramo kvalifikacije ni da idemo na Svetsko prvenstvo. Svaki tim ima nešto dobro u svom timu. Želimo da pokažemo da smo spremni da se borimo do kraja i to je naša filozofija. Treba paziti, naravno, apostrofirali smo na sastanku te šuteve sa distance i Tila smo videli, da može dobro da šutne. Ali može i kod nas Gudelj ili Sergej. Utakmicu ćemo pripremiti na najbolji način, budite uvereni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati