Fudbal

Milan Zarić

05. 08. 2021. 22:50 0

Čuka herojski u Evropi, Bazel mogući rival

Fudbaleri Čukaričkog napravili su ogroman korak ka plej-ofu Lige konferencija, pošto su u prvom meču trećeg kola kvalifikacija savladali Hamarbi kod kuće sa 3:1! Ukoliko u revanšu za sedam dana uspeju da sačuvaju prednost, doći će na 180 minuta do jeseni u Evropi. Napomenimo i to, u plej-ofu bi ih u tom slučaju sačekao najverovatnije Bazel, koji je u prvom meču savladao Ujpešt sa 2:1 u gostima.

Kakav je samo meč odigrao Čukarički! Za priču... "Brđani" su lepršavom partijom potpuno razoružali Hamarbi, koji je u Beograd došao sa epitetom favorita, međutim nijednog trenutka tu ulogu nije opravdao.

Ofanzivno su igrači Čukaričkog od starta zaigrali, stvorili dve, tri poluprilike, međutim do gola nisu mogli. Ali, samo do 22. minuta, kada se zatresla mreža gostiju. Asmir Kajević je proigrao Đorđa Jovanovića, koji je odličnim šutem našao put do mreže i poveo je domaće do pobede.

Međutim, slavlje Čuke trajalo je samo tri minuta, pošto su Šveđani znali da kazne neopreznost odbrane. Popustila je pažnja domaćina, to je iskoristio Ludvigson, pa je meč vratio na početak.

Ali, nije to demoralisalo "brđane", koji su čekali da im se ukaže nova šanse. I dočekali su je! Igrao se 40. minut, kada je Ndiaje proigrao Marka Docića, a kapiten Čukaričkog je vratio prednost. Napomenimo i to da je Čukarički vrlo lako mogao i ranije do nove prednosti, ali se u 35. minutu Ndiaje obrukao, jer je sa samo nekoliko metara pogodio stativu. Ali, samo pet minuta kasnije se iskupio i asistencijom je doprineo da "brđani" na kraju pobede.

A da će Beograđani da se raduju na kraju meča, postalo je jasno već u 52. minutu, kada je, ispostavilo se kasnije, postavljen konačan rezultat. Aleksa Janković je sjajno prošao po levoj strani, vratio je loptu Dociću, a odlični vezista je, baš kao i u prvom poluvremenu, levom nogom zatresao mrežu.

Do kraja meča su domaći imali još dve dobre šanse da zatresu mrežu, međutim nisu uspeli. No, ne kvari to utisak, jer su "brđani" odigrali odličan meč, pokazali su da imaju kvalitet da se nađu u plej-ofu Lige konferencija, što im je ostalo samo da potvrde u revanšu.

Napomenimo i to, ako Čukarički sačuva prednost i plasira se u završnu rundu kvalifikacija, igraće protiv pobednika meča Ujpešt - Bazel (prvi meč 1:2) za evropsku jesen.

ČUKARIČKI - HAMARBI 3:1 (2:1)

Stadion: FK Partizan. Strelci: Jovanović u 22. i Docić u 40. i 53. minutu za Čukarički, a Ludvigson u 25. za Hamarbi. Sudija: Jevgen Aranovski (Ukrajina). Žuti kartoni: Roganović, Šapić, Drezgić, Docić (Čukarički), Džaze, Andersen, Fjoluson, Svedberg, Bojanić (Hamarbi).

ČUKARIČKI: Petrović - Tanasijević, Šapić, Drezgić, Roganović - Docić, Kovač (od 82. Čolić) - Ndiaje (od 87. Čolović), Kajević (od 65. Lukić), Janković (od 65. Kempbel), Jovanović (od 82. Rakonjac).

HAMARBI: Dovin - Paulsen, Fenger, Fjoluson, Džaze - Bojanić, Andersen (od 78. Svedberg), Kalili (od 54. Uatara) - Amu, Ludvigson (od 54. Akam), Selmani.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati