Fudbal

Direktno.rs

29. 07. 2021. 23:05 3

HEROJSKI Čudesni Velež izbacio Milojevićev AEK!

Mostarski Velež napravio je podvig u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Konferencija, pošto je izbacio AEK, koji sa klupe vodi naš Vladan Milojević! Mostarci su dalje prošli posle boljeg izvođenja penala - 3:2 (nakon 120 minuta bilo je 1:0 za Atinjane).

Igrači Veleža su iz prve utakmice na "Grbavci" u Atinu doneli prednost od 2:1, a prolaz su u rukama imali sve do 98. minuta kada je AEK dao gol za produžetak. Međutim, na penalima su gosti bili spretniji i srećniji i prošli su dalje!

Kada je reč o samom meču, uvodni minuti doneli su tvrdu igru. Gosti se nisu prepali AEK-a, a domaći tim je očekivano kontrolisao loptu od starta.

Prvi u ovom susretu zapretili su domaći. Arauho je šutirao u 11. minuti pravo u Bogdanovića, da bi na drugoj strani Ćosić imao dobru poziciju za udarac, ali je lopta završila u rukama Stankovića.

Veliku šansu AEK je propustio u 34. minutu. Tanković je prošao po desnoj strani, Šimanski je potom uposlio Arauha, čiji udarac sa desetak metara odlazi tik pored stative gola Veleža.

Samo minut kasnije Mostarci su imali veliku šansu. Zajmović je dobro šutirao, ali je Cican Stanković "skinuo" njegov udarac.

Napadi AEK-a u nastavku su splasnuli. Uzalud je bila terenska inicijativa jer je defanzivni deo Veleža veoma dobro stajao i nije bilo previše prostora za domaće.

Pokušavao je domaći sastav na sve načine da dođe do gola. Odbrana Veleža je delovala odlično i nije bilo prolaza za opasne napadače AEK-a.

Garsija je zapretio u 80. minutu, ali bezuspešno, pa se rezultat nije menjao sve do sudijske nadoknade. Imao je AEK i devet minuta nadoknade da eventualno dođe do produžetaka. Imali su određenih pokušaja, da bi u 98. minutu došli do gola. Mantalos je iskoristio gužvu u kaznenom prostoru, pronašao je put do mreže i odveo meč u produžetak.

U dodatnih 30 minuta AEK je taj koji je kontrolisao utakmicu. Pokušavao je domaći tim nešto da napravi, ali preciznosti i snage nije bilo, pa se putnik u narednu rundu odlučio penalima.

Tamo su se bolje snašli igrači Veleža, slavili su sa 3:2, pa su se plasirali u treće kolo kvalifikacija za Ligu Konferencija, gde će igrati protiv švedskog Elfsborga.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Čips

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati