Fudbal

Milan Zarić

27. 07. 2021. 20:04 0

Dinamo opet pobedio i nastavio pohod ka LŠ

Fudbaleri Dinama iz Zagreba plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto su sa ukupnih 3:0 u dvomeču eliminisali Omoniju.

"Modri" su praktično sve rešili u prvom meču, u kom su slavili sa 2:0, ali nisu prepuštali ništa slučaju, pa su i u Nikoziji trijumfovali, ovoga puta sa 1:0.

Igrači hrvatskog prvaka su do pobede došli po veoma teškim uslovima, budući da je meč igran na 38 stepeni. U prvom poluvremenu nisu mogli do protivničke mreže, ali se sve promenilo u nastavku, kada je i viđen jedini gol.

Igrao se 79. mintu, kada je Mišić poslao odličnu loptu ka Menalu, koji je matirao Fabijana i doneo još jednu pobedu Dinamu.

Zagrepčani su ovim trijufom samo potvrdili plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, gde će naredne nedelje igrati protiv Legije, koja je sa ukupnih 3:1 (2:1, 1:0) izbacila Floru.

A u narednu rundu kvalifikacija za elitno takmičenje plasirao se i Malme. Posle pobede protiv Helsinkija u prvom meču (2:1), u prestonici Finske su odigrali 2:2, što je bilo dovoljno da se prođe dalje.

Kada je reč o samom meču, poveo je Helsinki već u 1. minutu golom Tenha, ali je Malme u nastavku došao do preokreta. Kristijansen je već u 10. minutu izjednačio, da bi u 76. naš Veljko Birmančević doneo prednost Malmeu.

Do kraja meča je Helsinki golom Riskija samo došao do izjednačenja, međutim više od toga nisu mogli, pa su okončali svoj put u kvalifikacijama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati