Fudbal

Milan Zarić

22. 07. 2021. 16:34 1

ZABRANA Eriksen NE MOŽE da igra za Inter!

Danski fudbaler Kristijan Eriksen neće smeti da igra za Inter u Seriji A, osim ako mu se ne ukloni defibrilator koji mu je ugrađen nakon što je kolabirao na Evropskom prvenstvu, upozorio je član lekarskog odbora FS Italije.

CTS (Naučno-tehnički odbor) Fudbalskog saveza Italije prethodne, ali i u sezoni na izmaku se uglavnom fokusirao na pandemiju koronavirusa, mađutim sada je bio prisiljen i da razmotri status Eriksena.

Da podsetimo, njemu je srce stalo tokom Evropskog prvenstva, na utakmici Danska - Finska, a nekoliko dana kasnije operisan je kako bi mu bio ugrađen mali defibrilator, kako bi se predupredile eventualne dalje srčane nepavilnosti.

- Kristijanu Eriksenu ne može biti dozvoljeno da igra u Italiji - upozorio je član CTS-a Frančesko Brakonaro na radiju "Kiss Kiss", a onda je i dodao:

- Ako igraču bude uklonjen defibrilator, tada bi mogao ponovo da zaigra za INter - rekao je on.

Inače, Dejli Blin ima slični defibrilator i može da igra za Ajaks i reprezentaciju Holandije, ali ne bi dobio zeleno svetlo za igranje u Seriji A, ako bi nekad odlučio da dođe na "čizmu".

Dakle, ukoliko Eriksen želi da nastavi fubdalsku karijeru, to će moći da uradi u nekom klubu van Italije, u kojoj važe stroga pravila o tome ko sme da bude profesionalni sportista, a same testove sprovodi Savez, a ne klubovi.

Međutim, uprkos tim rigoroznim proverama, ipak je u italijanskom fudbalu bilo smrtnih slučajeva zbog nedijagnostifikovanih srčanih problema. Tako je 2012. godine preminuo vezista Livorna Pjermario Morozini usred utakmice, dok je šest godina kasnije u snu umro Davide Astori usled srčanih problema.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati