Fudbal

Direktno.rs

17. 07. 2021. 11:05 0

Ovo je bila poslednja Živina želja

Legendarni srpski trener Milan Živadinović, koji je preminuo u 77. godini, dao je 2016. godine intervju za Balkan.info, u kome je izrazio svoju poslednju želju nakon smrti.

Naime, popularni Živa je tada otkrio da će mu poslednja želja biti da mu posle smrti pepeo prospu po terenu Marakane.

- Ja sam rekao i već sam se savetovao u mojoj porodici, kad doviđenja bude u ovom životu, pepeo da mi po terenu Zvezde prospete, kad igramo protiv Partizana ili nekog velikog kluba iz inostranstva, ja ću da budem na gol liniji i moj pepeo će samo da skloni loptu sa strane - rekao je Živadinović.

- Zaista ste to planirali - upitao je novinar.

- Nego šta, i to ću uraditi! Jer ja volim Zvezdu! Ne mogu nikakvi zlikovci tamo da pišu parole da ja ne volim Zvezdu. Ja mogu da kažem šta nije dobro, ali ja volim Zvezdu. Ne mogu ti fanatici Zvezde da mi kažu da ne poštujem Partizan, jer ja poštujem Partizan i tamo imam prijatelje. To je ono što mi danas malo smeta. Ta isključivost, ''Ja volim Zvezdu, ali više mrzim Partizan'', ili obrnuto. Ma nemoj da se mrzimo, nego daj da budemo džentlmeni. Da uradimo sve da budemo u Evropi, kao što su nekada bili i Zvezda i Partizan. A danas nas nigde nema, ispadamo u pretkvalifikacijama - zaključio je Živadinović.

Bio je trener crveno-belih u jednom od najtežih perioda u istoriji kluba, kada je odmah posle evropske titule došla na rub egzistencije tokom sankcija i embarga u ratu devedesetih. Čuvene su i njegove izjave da je tada radio za 10 maraka, iako mu je Gadafi u istom periodu nudio 250.000 maraka.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati