Fudbal

[ Izvor: Sportsport.ba ]

13. 07. 2021. 07:06 0

Murinjo izabrao najboljeg igrača Evropskog prvenstva

Evropsko prvenstvo okončano je na londonskom Vembliju na kojem je Italija po drugi put postala prvak Starog kontinenta. Italijani su nakon penala slavili protiv domaćih Engleza. U 90 minuta nije bilo pobednika (1:1), mreže su bile mirne tokom narednih pola sata, a onda Donamura odbranama baca Engleze na kolena. Promašivali su Sančo, Rašford i Saka, koji je poslednji izveo udarac s 11 metara.

U Engleskoj potpuni raspad dan kasnije. Mnogi igrači su izvređani, neke fudbalske legende obrusile su se na pojedince, pa je tako Roj Kin nazvao kukavicom Džeka Griliša jer nije hteo da izvede penal, pa su to morali da urade mladi igrači, koji se nisu proslavili, piše Sportsport.ba.

Griliš je odgovorio na optužbe legende Mančester junajteda.

- Želio sam da šutiram penal! Selektor je donosio mnoge odluke i većina ih je bila ispravna tokom prvenstva. Želja je bila da šutiram penal, neću da se priča kako to nisam hteo - rekao je Griliš, a svoje reakcije je podelio i putem društvenih mreža.

Nije lako Englezima, boleće ovaj poraz od Italijana još dugo, ali Žoze Murinjo im je dao malo utehe, pošto je za najboljeg igrača prvenstva izabrao defanzivca Engleske Kajla Vokera.

- Moj igrač turnira je Kajl Voker. Od prvog minuts turnira do trenutka kada je istrčao u finale, bio je fenomenalan. Kad igrača nazivam životinjom, to je najbolji kompliment koji mu mogu dati. Kajl Voker je apsolutna životinja - rekao je Murinjo za talkSPORT.

Tridesetjednogodišnji Voker ima 61 nastup u dresu Engleske, a trenutno je član Mančester sitija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati