Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Telegraf.rs ]

16. 06. 2021. 16:23 2

Šta se krije iza Ronaldovog sklanjanja Koka Kole

Kristijano Ronaldo je posle meča na konferenciji za medije pomerio dve flašice Koka Kole koje su stajale na stolu i umesto njih je stavio vodu. Ujedno je poručio svim okupljenima kako treba da "piju vodu".

Kako piše Telegraf.rs, usledio je pad na berzi te kompanije od 1,6%, što znači da je sa 242 milijardi dolara vrednost Koka Kole pala na 238 milijardi. Dakle, "lakša" je za oko 4 milijarde. A onda, dok se još komentarisao njegov potez među magovima marketinga i brokerima, usledio je još jedan, sličan.

Naime, francuski fudbal Paul Pogba uklonio je bocu piva Hajnekena koja je bila postavljena ispred njega na konferenciji za novinare.

Da li će i na koji način to uticati na akcije videćemo na kraju današnjeg trgovanja, ali pitanje je zašto što sportisti zaista rade? Naročito što je ispred Pogbe bilo bezalkoholno pivo, a Hajneken je jedan od zvaničnih sponzora EURO 2020.

Treba napomenuti i da Ronaldo ima ugovor sa Herbalajfom, pa bi ovakav potez (ako nije nenameran) mogao da bude ozbiljan prekršaj. I najvažnije, da li ovi potezi mogu da "očerupaju" prodaju i utiču na poslovanje dva giganta?

Nijedna reklama nije stvorila brendove poput Koka Kole, pa neće ovakvi potezi da ih unište, ali može da znači prekretnicu u ovom svetu i da se za 10 godina sećamo kako je počeo bojkot "lošeg pića".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati