Fudbal

Direktno.rs

16. 06. 2021. 13:31 5

Terzić: Dobli smo ono što nismo želeli - Makabi

Fudbaleri Crvene zvezde će u drugom kolu kvafilikacija za Ligu Šampiona igrati sa boljim timom iz susreta Makabi Haifa (Izrael) i Kairat (Kazahstan), a prve utiske posle žreba održanog u Nionu izneo je generalni direktor Zvezdan Terzić.

- Želeli smo da izbegnemo Makabi iz Izraela i Kairat iz Kazahstana koji su najteži mogući protivnici, možda i previše jaki protivnici kada se radi o ovoj rundi kvalifikacija. Sve ostale potencijalne protivnike koga god da smo dobili bili bi mnogo lakše. Mitar Mrkela mi je sinoć posalao poruku gde je pisalo da bi valjalo izbeći treći par Makabi Haifa i Kairat, a to je generalno bio opšti komentar svih nas kad smo videli tri potencijalna protivnika i kada je određena podgrupa. Dueli tima iz Velsa i jermenskog šampiona, kao i drugi par koji je bio gruzijski šampion protiv azerbejdžanskog i to smo priželjkivali. Kairat jedan klub koji ima jak bužet oko 25 miliona eura i ono što je jedna otežavajuća okolnost jeste dalek put do Kazahstana, vremenske zone, tako da bih više voleo da igramo protiv Makabija Haife šampiona Izraela - rekao je Terzić i dodao:

- Za nijansu je ekipa Makabija kvalitetniji rival od Kairata. Međutim, brine me dug put do Kazahstana i svi problemi koji mogu uticati da naši igrači ne budu maksimalno spremni. Upravo iz tog razloga bih više voleo da igramo protiv Makabija, međutim to su dobre ekipe šampioni svojih država. Izraelska liga je sigurno jača fudbalska zemlja od Kazahstana, od danas ćemo da počnemo da se bavimo analizom oba protivnika. Postavili smo visoke ciljeve, a to je ulazak u Ligu šampiona. Ako želimo da uđemo u najjače takmičenje moramo da znamo da nema slabih protivnika. Očekivali smo jače protivnike u trećem i četvrtom kolu, ali mi 17. jula počinjemo prvenstvo i imaćemo više utakmica u nogama i bićemo spremni za "jake" utakmice. Recimo prvenstvo u Kazahstanu je počelo u martu i Kairat je u zenitu svoje forme, a Makabi počinje svoje prvenstvo u tom nekom period kada i mi. To su neki detalji koji mogu uticati na formu u kojoj će se naći klubovi protiv kojih ćemo igrati.

On ipak veruje u prolaz Crvene zvezde.

- Kada počinju kvalifikacije najvažnije je proći prvu prepreku i znam da je Crvena zvezda sposobna i da je kvalitetniji tim od Makabija i Kairata, kao i da smo favoriti u ovom meču. Važno je da Zvezda nikada kao ove godine nije tako spremna ušla u kvalifikacije u smislu da je održala kostur tima. Svih 11 fudbalera koji su igrali finale Kupa Srbije protiv večitog rivala, a to je naš najjači sastav, će biti spremno na raspolaganju treneru Stankoviću 21. jula u prvoj utakmici. Mala izmena će samo biti Dragović umesto Milunovića, gde je Dragović ozbiljan kapital Crvene zvezde, koji naš tim nije imao u prethodnim kvalifikacijama. Tim se odlično poznaje i nema potrebe za uigravanjem, a ne sumnjam da će Dejan Stanković i stučni štab dobro pripremiti ekipu. Okupljanje je zakazano za 22. jun, sa tim što igrači treniraju od 15. juna po planu kondicionog trenera Federika tako da će oni na početku biti već spremni. Igraćemo dosta utakmica na pripremama i jednu utakmicu u domaćem šampionatu, tako da ćemo 21. jula biti maksimalno spremni sa kompletnim igračkim sastavom iz prošle sezone - zaključio je Terzić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati