Fudbal

Milan Zarić

11. 06. 2021. 10:09 0

Srbije nema, ali će Superliga imati predstavnike na EP

Fudbaleri Srbije su, kao i mnogo puta do sada, podbacili u kvalifikacijama, pa ih nećemo ni ove godine videti na Evropskom prvenstvu. Međutim, Superliga Srbije će na kontinentalnom šampionatu imati predstavnika, pošto iz redova Crvene zvezde i Partizana po jedan igrač brani boje selekcija koje su se našle na završnom turniru.

Adut Partizana biće napadač Filip Holender, koji je u Humsku došao prošlog leta, ustalio se u ekipi Aleksandra Stanojevića, zbog čega je i Partizan otkupio njegov ugovor od švajcarskog Lugana.

Napadač crno-belih će na Evru braniti boje Mađarske, koja će pokušati da napravi čudo. Jer, rivali su sve sami velikani - Francuska, Nemačka i Portugal - pa će, ruku na srce, biti veliko iznenađenje ako se Mađari nađu u osmini finala. Ali će Holender i drugari sve da učine ne bi li napravili iznenađenje i pomrsili račune favoritima.

Sa druge strane, Crvenu zvezdu će na Evru predstavljati novajlija Aleksandar Dragović, koji je pojačao crveno-bele u ovom prelaznom roku, budući da mu je istekao ugovor sa Leverkuzenom.

Dragović je već dugi niz godina standardni reprezentativac Austrije, koja će na ovom kontinentalnom šampionatu imati velike ambicije. Igraće u grupi C sa Holandijom, Severnom Makedonijom i Ukrajinom i imaju sasvim lepe šanse da se plasiraju u drugu rundu.

Dakle, Crvena zvezda i Partizan imaće po jednog predstavnika na Evropskom prvenstvu, na kom će nastupiti ukupno 624 fudbalera, koji nastupaju u 32 države i čak 208 klubova.

Najviše reprezentativaca, očekivano, dali su finalisti Lige šampiona - Mančester siti i Čelsi - iz čijih redova dolazi po 15 fudbalera. Iza njih slede Bajern (14), Juventus (12), Mančester junajted i Dinamo Kijev (po 11).

Van Evrope igra 11 fudbalera koji su prijavljeni za Evropsko prvenstvo, sedmorica su u MLS, trojica u Kini, a jedan u Japanu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati