Fudbal

Milan Zarić

30. 05. 2021. 17:53 0

Igrao 17 minuta u finalima, a uzeo četiri Lige šampiona!

Fudbaleri Čelsija su sinoć u finalu Lige šampiona savladali Mančester siti sa 1:0 i tako su došli do drugog trofeja evropskog prvaka u istoriji. A jedan od igrača o kojima se mnogo priča posle finala jeste Mateo Kovačić.

U centru pažnje nakon meča sa "građanima" našao se hrvatski vezista, koji je došao do neverovatnog učinka u karijeri, jer je došao do četvrtog naslova prvaka Evrope.

Kovačić je tri titule prvaka Evrope osvojio dok je igrao u dresu Real Madrida, a sinoć je uspeo da podigne ovaj trofej kao član Čelsija. Međutim, hrvatski vezista se ne može baš pohvaliti minutažom u ove četiri utakmice finala Lige šampiona.

Od četiri finala u kojima je njegov tim osvajao trofej Kovačić je upisao svega 17 minuta, i to u meču protiv Mančester sitija, budući da je ušao u 80. minutu, odigrao je preostalih 10, kao i sedam minuta sudijske nadoknade.

Dok je nastupao u dresu Real Madrida, Kovačić nije imao priliku da igra u finalima. Zinedin Zidan nije previše verovao Kovačiću, ali očigledno da je on i te kako srećan za ekipe koje se bore za "ušati" pehar.

U prvom finalu 2016. godine u kom su igrali Real i Atletiko ovaj fudbaler nije bio u sastavu. U naredna dva finala Kovačić je bio na klupi, ali mu Zidan nije dao šansu da zaigra.

Kovačić je i sinoć utakmicu počeo sa klupe za rezervne igrače i u igru je ušao u 80. minutu. Međutim, treba istaći da je ove sezone bio jedan od boljih igrača Čelsija i da je igrao verovatno u najboljoj formi u karijeri.

Kovačić je ove sezone u dresu "plavaca" u svim takmičenjima odigrao 42 utakmice i upisao je dve asistencije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati