Fudbal

Direktno.rs

31. 05. 2021. 07:12 3

Ko vodi FSS, kad je sve nezakonito?

Srbija se i dalje pita, nije joj jasno, ko vodi Fudbalski savez Srbije: smenjeni Marko Pantelić, prvi potpredsednik ili Nenad Bjeković, prvi čovek po odmetnutom delu Izvršnog odbora i generalnog sekretara Jovana Šurbatovića koji je oteo i prisvojio pečate pa izbrisao Marka iz APR a upisao Bjeku i sebe?

Pantelić je već rekao da će se boriti i na sudu protiv "mafije koja ga je smenila", a sve i da podnese tužbu Osnovnom sudu trebaće mu, kako rade naši sudovi, bar jedno godinu dana da dobije presudu u svoju korist jer njegova smena je nelegitimna, mimo Statuta i Zakona Republike Srbije.

Nenada Bjekovića je deo Izvršnog Odbora postavio za prvog potpredsednika ili čelnika, a nema ingerencije da to učini jer po Statutu samo "predsednik može da imenuje potpredsednika", a Slaviše Kokeze odavno nema.

- Sva bahatost i bezakonje izborom Nenada Bjekovića za zamenika predsednika FSS, staje u jednu rečenicu. Zamenika predsednika predlaže predsednik, koji ne postoji - potvrđuje tvitom a i Statutom Mirko Poledica, predsednik SPFN.

Generalni sekretar Jovan Šurbatović je smenu Pantelića opravdao tezom da je predsednik Slaviša Kokeza postavio Pantelića na mesto prvog potpredsednika (faktički zamenika predsednika) 31. avgusta 2020. kršeći Statut, pa je IO izglasao da je ta odluka NIŠTAVNA.

- Odluke o ništavosti može samo doneti nadležni sud a ne Izvršni odbor FSS. Još jedan dokaz grubog kršenja zakona od strane "nezamenjivih" - napisao je Poledica.

Taj isti Šurbatović i ti isti članovi Izvršnog odbora su bili čvrsto uz Kokezu i Pantelića, veličali su njihova dela dok smo mi ukazivali na sve anomalije koje se događaju i pre svega na kršenja Statuta FSS i Zakona RS. Pet godina su saučesnici i zato ne mogu da ostanu ni sekund više u Savezu, ako ova država imalo drži do sebe.

Država mora da reaguje, mora da uvede privremenu upravu i privremene mere, raspusti Skupštinu, promeni Statut i uskladi ga sa UEFA i zakonom RS i raspiše nove izbore na svim nivoima. 

Davati dalji legitimitet Bjekoviću, Šurbatoviću i ostalima biće samo znak da je Pantelić u pravu kad kaže da "fudbalom vlada mafija". Mora se reagovati brzo jer u FSS vlada bezakonje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati