Fudbal

M. Z.

18. 05. 2021. 23:35 0

Čelsi baš blizu LŠ, Lester u problemu

Fudbaleri Čelsija pobedili su Lester na svom terenu u derbiju 37. kola Premijer lige sa 2:1 i napravili veliki korak ka Ligi šampiona. Za "lisice" poraz znači da više ne drže sudbinu u svojim rukama kada je u pitanju plasman u elitni rang.

Čelsi uoči poslednje runde i gostovanja Aston Vili ulazi kao trećeplasirani sa 67 osvojenih bodova. Lester je četvrti sa 66, a pred njim duel kod kuće protiv Totenhema.

Ekipi Brendana Rodžersa ni potencijalna pobeda u tom meču ne garantuje LŠ, pošto bi ispred njih mogao da završi trenutno petoplasirani Liverpul (63 boda) u slučaju da ostvari oba trijumfa do kraja - protiv Burnlija i Kristal Palasa. Tada bi odlučivala bolja gol razlika. "lisice" trenutno imaju +20, a "redsi" +21.

Drama nas čeka u završnoj rundi predstojećeg vikenda. Ni Čelsi nije siguran putnik u elitu, ali je sada u znatno boljoj poziciji u odnosu na pomenute rivale.

Zasluge za to idu Antoniju Ridigeru i Žoržinju. Nemački defanzivac i italijanski vezista pogocima u drugom poluvremenu kreirali su osvetu Lesteru za poraz u finalu FA kupa protekle subote.

Domaći tim je bio znatno bolji rival od gostiju, koji praktično do pogotka Kelečija Ihenača u 76. minutu nisu imali šut u okvir gola.

Sastav Tomasa Tuhela je vrlo lako mogao da reši pitanje pobednika u prvom poluvremenu duela na "Stamford bridžu" pred nekoliko hiljada navijača, ali su velike šanse propuštali Timo Verner i Mejson Maunt.

Uspeo je Verner nešto kasnije da zatrese mrežu, međutim, gol je poništen zbog igranja rukom.

U visokom ritmu su "plavci" igrali i od starta drugog dela. Za to su nagrađeni vodećim pogotkom već u 47. minutu, kada je Ridiger zakucao loptu glavom posle kornera.

VAR nije priznao Čelsiju gol u prvom poluvremenu, ali mu je u drugom dodelio jedanaesterac. Verner je pao u šesnaestercu Lestera, sudija Majk Din je proverio odluku putem tehnologije i pokazao na belu tačku. Siguran izvođač u 66. minutu bio je Žoržinjo.

Pomenuti gol Ihenača za 2:1 najavljivao je dramatičnu završnicu. Ipak, osim šuta Ajozea Pereza u nadoknadi vremena i nekoliko sukoba igrača dva tima, finiš nije doneo zanimljiva dešavanja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati