Fudbal

Direktno.rs

18. 05. 2021. 10:13 0

Čelsi večeras u lovu na "lisice" i Ligu šampiona

Londonski Čelsi je za samo 10 dana stigao od senzacije i potencijalnog osvajača dva trofeja, FA Kupa Engleske i Lige šampiona, do ekipe koja bi 29. maja u Portu mogla da ostane praznih šaka: bez pehara u sezoni kao i bez Lige šampiona.

Ekipa Tomasa Tuhela je posle eliminacije Reala u polufinalu Lige šampiona, pobedila u Premijer ligi i Mančester siti, ekipu sa kojom će se 29. maja u Portu boriti za pehar Lige šampiona. I tada se činilo da će već protiv Arsenala overiti plasman među četiri prvoplasirana tima, ali se dogodio poraz od Arsenala, pa gubitak FA Kupa od Lestera. Liverpul se primakao na dva boda, ima lakši raspored i Čelsi ne sme večeras da kiksne protiv Lestera koji se takođe kao trećeplasirani bori da ostane u zoni LŠ.

- Naša je krivica što je ponovo postalo tesno. Porazom od Arsenala ostavili smo otvorena vrata, Liverpul je to iskoristio. Oni to rade, imaju jak tim. Mi smo uložili veliki napor da ih prestignemo. To smo uradili i moramo biti svesni šta smo sve do sada napravili. Ali, želimo da završimo posao. Imamo sreće što je sve u našim rukama i što ne moramo da gledamo rezultate drugih utakmica - rekao je trener Tomas Tuhel.

U slučaju da ekipe na kraju imaju isti broj bodova, u Premijer ligi poredak odlučuje ukupna gol razlika. Lester, Čelsi i Liverpul su tu negde slični, umnogome će rasplet odlučiti ovo vanredno kolo koje se igra večeras i sutra. Totenhem i Vest Hem gledaće rasplet jer još uvek imaju teoretske šanse ugroze četvrto mesto.

BORBA ZA LIGU ŠAMPIONA

Lester 66 (+21)

Čelsi - Lester

Lester - Totenhem

Čelsi 64 (+22)

Čelsi - Lester

Aston Vila - Čelsi

Liverpul 63 (+19)

Barnli - Liverpul

Liverpul - Kristal Palas

Rasplet u Premijer ligi i posebno finalu Lige šampiona iščekuje i Crvena zvezda. Srpski prvak će krenuti iz drugog kola kvalifikacija samo ako pobednik Lige šampiona ima kroz Premijer ligu obezbeđeno mesto u elitnom takmičenju za narednu sezonu. Siti je već ispunio te zahteve, a Čelsi će morati da ostvari dve pobede u narednih pet dana kako bi osigurao mesto u LŠ kroz ligu ili će morati da obori Siti u Portugaliji. Ako ne uspe u Premijer ligi a podigne pehar u Portu, fudbaleri Crvene zvezde će umesto 24. juna morati na pripreme 14. juna i u prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati