Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

13. 05. 2021. 10:31 0

Premijer ligi 5,5 milijardi evra za tv prava od 2022. do 2025.

Uprava Premijer lige obnovila je saradnju sa TV kućama Skaj Sports, BT Sport, Amazon Prajmi i "BBC" po kome će za prenose utakmica ostrvskog prvenstva u period od 2022. do 2025. dobiti 4.700.000.000 funti, odnosno skoro 5.500.000.000 evra.

Većali su nekloliko dana u Premijer ligi da li da se kockaju, čekaju još godinu dana i izađu na javnu licitaciju ili da obnovom ugovora pre roka spreče da još veće gubitke klubova, a procena je da su u poslednjih godinu i po dana oni iznosili pola milijarde funti, prenosi "BBC".

Skaj će tako imati pravo na 128 utakmica, BT će ih dobiti 52, Amazon 20, dok će Bi-Bi-Si nastaviti da emituje najzanimljivije detalje sa utakmica u superpopularnom programu “Meč dana”.

Premijerligaši su u dogovoru sa Vladom, koja im je pomogla da zaoibiđu obavezni javni tender, obećali da će pored dosadašnjih 124.000.000 funti za "solidarnost", donirati dodatnih 100 miliona funti kao pomoć amaterskom, ženskom i bazičnom fudbalu smatrajući da su oni pretrpeli najveći finansijski udarac tokom pandemije.

Prošlog meseca je "Dazn", kompanija u vlasništvu milijardera ser Leonarda Blavatnika, platila 2.500.000.000 evra za prenose italijanske Serije A od 2021. do 2024. Skaj Italija je ispala iz kombinacije. Nemačka Bundesliga je novi ugovor potpisala prošlog leta i spustila cenu za oko pet odsto. Premijerligaši su sa 5,1 "spali" na 4,7 milijardi.

Superliga Srbije vredi Arenisport i Telekomu tri miliona evra...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati