Fudbal

Milan Zarić

12. 05. 2021. 22:43 0

Milan izvukao "sedmicu" u Torinu, stotka Ronalda

Fudbaleri Milana napravili su još jedan džinovski korak ka plasmanu u Ligu šampiona, pošto su u 36. kolu Serije A demolirali Torino savladavši ga u gostima sa čak 7:0! Juventus je na stranu savladao Sasuolo sa 3:1, uz jubillej Ronalda, ali je i dalje na petom mestu, dok je novi šampion Inter u derbiju bio bolji od Rome - 3:1.

Roso-neri su u Torinu bili lišeni usluga Zlatana Ibrahimovića, koji je "otpao" do kraja sezone zbog povrede, ali je isto tako duel na "Olimpiku" bio lišen bilo kakvih neizvesnosti.

Jednostavno, od početka je na terenu postojao samo jedan tim, Milan je do kraja čak sedam puta uspeo da zatrese mrežu "bikova", a briljirao je Hrvat Ante Rebić, koji je došao do het-trika.

Da će Torino da doživi glatak poraz, moglo je da se nasluti već u prvom poluvremenu. Jer, Milan je do prednosti došao u 19. minutu golom Tea Ernandeza, da bi u 26. minutu sa penala Frank Kesi duplirao prednost. Međutim, da će domaći da dožive debakl, retko ko je mogao da nasluti na osnovu prvih 45 minuta.

Ipak, u nastavku je viđena kanonada izabranika Stefana Piolija, koji su do vrha napunili mrežu protivnika. Serija u drugom poluvremenu je započeta u 50. minutu, kada je Brahim Dijaz posle asistencije Kesija doneo velikih 0:3.

A onda - od 62. do 79. minuta viđena su još četiri gola Milana. Ernandez je u 62. minutu postigao drugi gol na meču, da bi Rebić za samo 12 minuta došao do het-trika, budući da je mrežu Torina pogađao u 67, 72. i 79. minutu.

Ovom pobedom je Milan ostao na trećem mestu sa 75 bodova i ima tri više od Juventusa, koji je i dalje peti.

Nije "staroj dami" pomogao trijumf nad Sasuolom (3:1) da se pomeri sa mesta koje vodi u Ligu Evrope. Jednostavno, svi protivkandidati su slavili, pa promene na tabeli nije bilo.

A kada je reč o samom meču, Juve je bez mnogo muke nadigrao Sasuolo, uz jubilej Kristijana Ronalda, koji je došao do 100. gola u crno-belom dresu.

Juventus je u prvom poluvremenu u velikoj meri rešio pitanje pobednika, pošto je Rabio doneo vođstvo, a u 45. minutu je Ronaldo duplirao prednost. Neizvesnost je pokušao da vrati Raspadori u drugom poluvremenu, ali je Dibala u 66. minutu overio trijumf Juventusa.

U 36. kolu je slavio i Inter, koji je sa 3:1 kod kuće savladao Romu. Novi šampion je trijumfovao golovima Brozovića, Vesina i Lukakua, dok je jedini gol za "vučicu" postigao Mhitarjan.

Kada je reč o ostalim mečevima, Atalanta je bila sigurna protiv Beneventa (2:0), Đenova je u gostima savladala Bolonju našeg Siniše Mihajlovića (2:0), Lacio je golom Imobilea u 95. minutu dobio Parmu - 1:0, dok su Sampdorija i Specija remizirali - 2:2.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati