Fudbal

Direktno.rs

02. 05. 2021. 13:30 8

PRS'O FUDBAL Marko Pantelić kao Zagorka Dolovac

Srpski fudbal je ogrizao u nefudbalskim stvarima, UEFA stalno šalje alarme oko neregularnosti, utakmice u obe savezne lige su tragikomične, a čelnik Fudbalskog Saveza Srbije u v.d. stanju Marko Pantelić se ne oglašava.

Ćuti Marko dok afera aferu stiže, afera aferu pokriva i prekriva. Pantelić se ponaša kao Zagorka Dolovac, republički javni tužilac - "ne postoji". Silne afere potresaju Srbiju, od "Savamale", preko "Jovanjice", "Krušika", "Doljevca", "Palme" i mnoge druge, a Zaga se ne bavi svojim poslom. Mora Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde, da joj ide na kućni prag kako bi joj lično uručila već dostavljene dokaze o aferama. Avaj, gospođa Dolovac nije nikad tu. A i na posao retko ide.

Fudbal izjedaju korupcija, nameštaljke, nemoral, dogovaranja, UEFA alarmi za nameštanje, kažnjavanje od strane Disciplinske komisije za nameštanje mečeva (Borac 1926 i GFK Jagodina), a Marko Pantelić ne progovara. Osnovna funkcija predsednika FS Srbije je da "čuva integritet fudbala u zemlji" i stoga on mora prvi da reguje. I to javno. Bez obzira na to što iz proverenih izvora znamo da je tražio od Disciplinske komisije najstrože kazne za klubove čije je mečeve UEFA označila kao sumnjive, Pantelić mora da se odluči hoće li da bude predsednik ili će biti samo nemi "v.d. posmatrač"?

Kao što Zagorki Dolovac optužnice najavljuju predsednik Aleksadnar Vučić, premijerka Ana Brnabić i ostali političari na vlasti, po svemu što vidimo čini nam se da i Panteliću konce vuku neki drugi ljudi iz Izvršnog odbora ili države. Drugačije objašnjenje nemamo, jer kad je Nemanja Vidić osuo drvlje i kamenje na srpski  fudbal i tadašnjeg predsednika Slavišu Kokezu, prvi je Marko, preko državne agencije, stao u odbranu Saveza, lika i dela "najboljeg predsednika u istoriji" koji je dva meseca kasnije osumnjičen za kriminalne radnje i zavere protiv države i prijatelja predsednika Aleksandra Vučića.

Tada su se oglašavali i ostali članovi Izvršnog odbora i svi su se kolektivno uvukli u isti ispust. Ali, ovde je priča o Marku Panteliću, nekadašnjem reprezentativcu, slobodno se može reći ljubimcu nacije jer se uvek pošteno borio za klub i Srbiju i bio nadasve iskren. Gde je nestao taj iskreni Marko Pantelić i kako je postao Zagor(ka) Dolovac valjda će objasniti jednog dana.

Ovako, FS Srbije ima v.d. predsednika samo na papiru.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati