Fudbal

Direktno.rs

08. 03. 2021. 14:57 2

ŠOK Čak 40 odsto mladića od 16 do 24 godine ne zanima fudbal

Prvi čovek Juventusa Andrea Anjeli na sastanku Udruženja liga Evrope (EKA) izneo je predlog sistema nove Lige šampiona od sezone 2024, ali i neke šokantne podatke o istraživanjima o evropskom fudbalu.

- Slika budućnosti modernog fudbala je zabrinjavajuća - rekao je Anjeli - Trenutni sistem nije stvoren za moderne navijače. Istraživanja pokazuju da najmanje trećina prati dva kluba, 10 odsto prati igrače a ne klubove. Dve trećine njih su zainteresovani samo za glavne događaje, a 40 odsto starosne grupe od 16 do 24 godine danas ne zanima fudbal!

Ovaj poslednji podatak jasno govori da je odluka da se fudbal sa stadiona premesti u sobu jedne porodice bila kontraproduktivna a razvoj tehnologija odneo je pobedu nad najmasovnijim sportom na planeti. Pandemija koronavirusa i igranje bez publike je dodatno doprinelo neizainteresovanošću mlađe populacije ali i finanisjkom udaru na klubove. Anjeli je rekao da evropski fudbal gubi u dve godikne od šest do 8,5 milijardi evra.

Juventus je predstavio i novi suistem Lige šampiona. Umesto 32, u grupnoj fazi igralo bi 36 klubova, umesto dosadašnjih osam grupa svaki tim bi žrebom dobio 10 rivala i osam najuspešnijih bi izborilo automatski plasman u osminu finala. Klubovi koji bi zauzeli od 9. do 24. mesta igrali bi dvomeč šesnaestinu finala.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati