Fudbal

[ Izvor: FK Vojvodina ]

01. 03. 2021. 14:01 2

Lala poručio upravi: Ne brukajte se, ako me ne želite - idem

"Na osnovu čega da me kazne? Ne znam šta sam uradio da budem kažnjen. I mene je zbunilo, bio sam u šoku kad su mi novinari rekli, jer mi niko ništa nije nagovestio. To se očigledno odlučilo iza zatvorenih vrata. Ugovor mi ističe za dva meseca, ako se plaše da se ugovor sa mnom produži – ne mora ako to ne žele. Ja ostajem samo ako svi to budu želeli. Ako me deo Uprave ne bude želeo, nema problema. Ne moraju ovako da se brukaju", poručio je upravi Vojvodine trener Nenad Lalatović posle najave kluba da će ga suspendovati i kazniti zbog izjava.

Predsednik Vojvodine Dragoljub Samardžić je najavio disciplinski postupak protiv trenera zbog izjava a prozvani Nenad Lalatović je bio jasan na pres konferenciji pred sutrašnji meč sa Partizanom da će najkasnije na kraju sezone, kad mu istekne ugovor, da ide iz kluba

- Na osnovu čega da me kazne? Ne znam šta sam uradio da budem kažnjen. I mene je zbunilo, bio sam u šoku kad su mi novinari rekli, jer mi niko ništa nije nagovestio. To se očigledno odlučilo iza zatvorenih vrata. Ugovor mi ističe za dva meseca, ako se plaše da se ugovor sa mnom produži – ne mora ako to ne žele. Ja ostajem samo ako svi to budu želeli. Ako me deo Uprave ne bude želeo, nema problema. Ne moraju ovako da se brukaju. Da pred ovako bitnu utakmicu remete igrače. Da sad oni razmišljaju o meni. Jer moji igrači su vezani za mene, kao i ja za njih. Svi dolaze u kancelariju kod mene pitaju: "Šefe, šta se dešava. Šta ste pogrešili?" - počeo je Lalatović.

Svi koji iole prate srpski fudbal znaju šta onda sledi: bujica reči.

- Ja kažem javno: ništa nisam uradio. Nikog nisam blatio, ni pomenuo imenom. Jedina moja greška je što sam tražio pare za ove ljude koji rade ovde, za igrače. Možda se tu neko uvredio, možda se neko pronašao u tim rečima. Kad sam pričao, tada pare nisu date. Sad su dobili neke pare. Zaposleni u klubu su na neki način to očekivali od mene. Ja znam da to nije na meni. Ali nisam naštetio mom klubu. Ja Vojvodinu volim. Prvi put su sa mnom igrali Evropu, sad kad sam se vratio, opet nije bila sjajna situacija. Nenad Lalatović je pomogao i te kako Vojvodini, da igra kvalitetan fudbal, da osvoji trofej, da igra Evropu. Da svaki navijač bude srećan... Ne znam šta oni žele sa mnom. Niko mi ništa još nije rekao. Jeste mi predsednik onako u prolazu rekao: "Nemoj ti da pričaš, to nema veze s tobom". Niko me nije zvao. Neka sazovu Upravni odbor, da sednemo, popričamo, nek kažu "ovo iskače iz tvog dela posla". Nema problema.

O samoj utakmici je Lalatović potvrdio da ne može da računa na Čovića zbog kartona i Topića zbog povrede. Hvalio je kolegu Aleksandra Stanojevića.

- Očekujem pravi derbi. Oni su zasluženo drugi, dolaskom Saleta Stanojevića, jednog od najboljih srpskig trenera, popravili su rezultate. Imaju 12 pobeda u nizu. Uspeo je Stanojević da preporodi neke igrače i zato ga izuzetno cenim. Igraju dobar, kvalitetan, efikasan fudbal. Imaju sjajnu tranziciju, posle osnovnog pasa nastavljaju kretnju ka dubini. Osnovna ideja im je kad imaju loptu daju pas unapred. Da što pre dođu do završnice. Jako mi je drago što se Lazar Marković, koga jako cenim, vratio u formu u kakvoj je bio kad je otišao iz Partizana. Takvi igrači prave razliku u domaćem fudbalu. Nećemo se braniti, pokušaćemo da igramo na gol više. Naravno, videćemo, koliko će protivnik da nam dozvoli. Nemam razloga za strah kad vidim momke koje vodim. Oni će želeti osvetu zbog poraza u finalu Kupa. Pokušaće da dokažu da su bolji.

Meč u Humskoj biće odigran pred praznim tribinama, izostaće verbalni rat Lalatovića i "grobara".

- Krivo mi je što neće biti barem 10.000 hiljada ljudi. Volim da igram pred njihovom publikom, iako oni mene vređaju, meni to ne smeta. Jer utakmica dobije na žaru, na borbi. Ja živim za takve utakmice, volim, inspirišu me, izvlače iz mene maksimum - zaključio je u svom stilu Lalatović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati