Fudbal

Direktno.rs

24. 02. 2021. 18:37 15

Zašto Zvezda krije čoveka koji je vređao Ibru?

Čak i po cenu da UEFA kazni Crvenu zvezdu zbog publike, na meču Lige Evrope sa Milanom koji je, paradoksalno, odigran bez publike, klub iz Ljutice Bogdana neće da otkrije ime čoveka koji je pogrdno dobacivao asu gostujućeg tima Zlatanu Ibrahimoviću. Zbog nevaspitanog dobacivanja švedskom napadaču, UEFA je pokrenula discilpnski postupak protiv Zvezde, a čelnici kriju ime "navijača" koji je na ulaznici za ložu imao broj jedan.

Sa tribina su stizali huliganski povici, kojima svakako tu nije bilo mesto, na račun Zlatana Ibrahimovića, dozivavši ga sa "balijo" i "pi***".

Ibrahimović se nije obazirao na uvrede, već je šmekerski ignorisao bezobrazne povike čoveka, koji je na najgori i najnekulturniji način iskoristio to što je "prijatelj kluba", pa se našao u loži, i to pod brojem jedan.

Poznato je da takvo mesto u loži domaćih klubova moguda dobiju političari, priajtelji kluba, kao i pripadnici policije i vojske.

Simptomatično je to da ni nedelju dana od kada je utakmica Zvezda Milan (2:2) odigrana i od kada su se dogodile nemile scene zbog kojih smo kao zemlja podvrgnuti ruglu od strane evropskih medija, nije poznato ime čoveka koji je izgovarao besmislice, vređao Ibrahimovića i zbog kojeg klubu preti ozbiljna sankcija.

Očigledno je da se radi o vrlo važnom gostu, najverovatnije politički podobnom čoveku, koji je uz to i prijatelj kluba, pa čelnici Zvezde ni po koju cenu ne smeju da ga odaju. Čak ni po cenu kazne UEFA, kojom bi osim klubu, bio udaren šamar i poštenim i pristojnim navijačima.

Zamislite scenario u kojem bi UEFA kaznila Crvenu zvezdu igranjem evropskih mečeva bez publike ili izbacivanjem iz takmičenja pod okriljem UEFA? Ko bi se najviše razočarao zbog toga? Pa, naravno, pošteni i pristojni navijači kojima je Zvezda zaista u srcu, možda roditeljima sa decom koji bi podržavali voljeni klub i ne bi ovako primitovno skandirali nijednom igraču.

Uprkos tim mogućnostima, primitivac sa stadiona "Rajko Mitić" i dalje je neotkriven i nekažnjen. Njemu je, izgleda, dozvoljeno sve ono što drugim navijačima nije, bez obzira na posledice koje bi mogle da budu fatalne.

Bilo kako bilo, u slučaju kazne UEFA, ostaće zapisano da je Crvena zvezda jedini evropski klub koji je kažnjen zbog publike, na meču koji je odigran - bez publike.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna



Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]




Video dana

Modni kritičar

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati