Fudbal

S. I.

27. 02. 2021. 07:25 1

PLJAČKAJU FUDBALERE Za "ino-dozvole" 300 evra, zašto?

Profesionalni fudbaler u Srbiji nema nikakva prava, potencira svakodnevno predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" Mirko Poledica, otkrivajući da igrač plaća 15.000 dinara Zajednici klubova Supelige i Prve lige Srbije.

- Pogledajte kako se pljačkaju srpska deca nezakonitim i izmišljenim davanjem dozvole za igranje u inostranstvu. Neće da izdaju sertifikat jednom srpskom igraču dok ne uplati 15.000 dinara - napisao je Poledica uz sliku poruke svrhe uplate.

Na to se nadovezao i bivši reprezentativac Neamnja Pejčinović, koji igra u Rusiji.

- Top se i meni desilo prošle godine u oktobru. Da se ispišeš iz Superlige treba 15.000 dinara uplatiti a ona još nekih 20-ak hiljada za iksisnicu iz Fudbalskog saveza Beograda. Tako nešto, nisam siguran. Uglavnom malo manje od 300 evra. Ekonomski tigar - napisao je Pejčinović.

Poledica u 23 godine profesionalne karijere igranja u Srbiji (Borac, Vojvodina, Smederevo, Čukarički), Poljskoj (Leh, Legija, Pogon) i Češkoj (Sparta Prag) nije se susreo sa ovakvom globom.

- Zločin, ja to kao igrač nikada nigde nisam plaćao, pa čak ni u Srbiji. Umesto da rade za interes igrača oni samo gledaju kako da ih unazade i opljačkaju. Onda sa tim parama idu na reprezentativne ekskurzije i isplaćuju dnevnice - ističe Poledica.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati