Fudbal

S. I. [ Izvor: Mediji ]

24. 01. 2021. 11:25 0

Ibra posle debakla o ćutljivom Mandžukiću, brbljivom Zapati...

Milan je uprkos ubedljivom porazu od Atalante na "San Siru" 0:3 ostao lider Serije A, postao je zimski šampion na polovini trke, ali niko nije bio mnogo srećan zbog toga, pogotovo Zlatan Ibrahimović.

Šveđanin je uvek na usluzi medija pogotovo kad se izgubi. Nije krio da nije navikao da igra pored ćutljivog saigrača u napadu, jer Mario Mandžukić je debitovao u poslednjih 20-teka minuta ali se utopio u sivilo.

- Mandžukić malo priča. Pokušao sam da mu kažem „zdravo“ na njegovog jeziku, obratio se i na italijanskom, čak ga je i trener pitao da li želi neku reč da kaže, ali je odbio. Ne voli čovek da priča i to je u redu. Zato je veoma koncentrisan - rekao je Zlatan.

Atalanta je rasturila Milan, presingom je osvajala sve lopte, odlično je kontrolisala igru, a preko Iličića je stvarala sjajne prilike i na kraju postigla tri gola a mogla je bar još toliko.

- Dosta smo grešili protiv Atalante. Ne tražim izgovore, u svakoj utakmici moramo da stremimo povoljnom rezultatu, a to nismo uspeli protiv tima iz Bergama. Sad je najbitnije da se oporavimo i posvetimo narednom meču. Srećom, na teren ćemo već za nekoliko dana, imaćemo šansu da se brzo vratimo u prepoznatljiv ritam. Nije loše ono što smo uradili od početka 2020. Izgubili smo samo dve utakmice za 39 kola. Nevolja po nas je što nam nedostaje mnogo igrača, što umesto njih igraju neiskusni. Nije to opravdanje. Naporno treniramo, žrtvujemo se. Da, jesenji smo prvaci, ali to mi ništa ne znači. Tek sad počinje teži deo sezone.

Zlatan je prvi put ostao bez šansi i bez gola kad započne meč. Igrači Atalante su ga maestralno čuvali i uspeli da ga odguraju na 30 metara od gola, a presingom su uspeli da unište vezni red "roso-nera" i da ih onemoguće da razviju opasne napade.

- Osećao sam se izolovanim u prvom poluvremenu. Kad bi lopta stigla do mene, bio mi je potreban neko s kim bih nastavio akciju. Umesto toga, bio sam usamljen, mada to možda ima veze sa presingom Atalante - zaključio je Zlatan.

Pred kraj meča tv kamere su zabeležile i razgovor Zlatana i Duvana Zapate, napadača Atalante u momentu kada su fudbaleri Milana čekali VAR sobu da preipita da li je start nad Mandžukićem bio za najstrožu kaznu.

- Ne može da prođe nijedna utakmica da vam ne sviraju penal. Hoćete 13. u sezoni? - pitao je Zapata napadača Milana.

Ibrahimović mu je u svoms tilu odbrusio:

- Dao sam više golova nego što si ti odigrao utakmica u karijeri.

I nije pogrešiuo, Ibrahimović je postigao 498 golova a Zapata odigrao 366 mečeva.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati