Fudbal

S. I. [ Izvor: Blic.rs ]

21. 01. 2021. 12:53 7

Ameri neće da izdaju vize fudbalerima Srbije

Reprezentacija Srbija sastavljena od igrača iz Superlige koje je danas na put za Dominikansku republiku poveo v.d. selektor Ilija Stolica, u avionu je saznala da 31. januara neće igrati protiv SAD jer je taj meč otkazan! Dogovoren meč sa Panamom 28. januara.

Posle duela sa Dominikanskom republikom 25. januara, trebalo je da u ambasadi u Santo Domingu "orlovi" dobiju američke vize za meč sa SAD, ali je stigla informacija da su one uskrećane zbog pandemije koronavirusa i da ambasada neće raditi! Vest je u najmanju ruku neverovatna jer se zna koliko se unapred zakazuju utakmice i koliko detalja treba da se ugovori. 

- Bili smo iznenađeni kada nam je javljeno da fudbaleri neće dobiti vize. Prvobitni dogovor bio je da će nam vize biti izdate u Beogradu, ali posle toga nam je rečeno da ćemo vize dobiti u ambasadi SAD u Santa Domingu, gde naša selekcija igra prvi prijateljski meč protiv Dominikanske Republike. Ipak, poslednja informacija glasi da ambasada nije u mogućnosti da nam izda vizu zbog situacije sa koronavirusom. Američki savez uputio nam je izvinjenje - rekao je portparol FSS, Milan Vuković koji je potvrdio da je dogovoren meč sa Panamom - Odmah smo kontaktirali naše prijatelje iz FIFA i u najbržem mogućem roku dogovorili smo utakmicu u Panami, za 28. januar.

VD selektor Ilija Stolica je imao 24 fudbalera iz Superlige na mini pripremama od subote 16. januara, ali put Dominikanske republike nisu otišli kompletni.

- Nažalost tu je jedan detalj koji je poremetio sve. Poremetio malo i sam koncept, atmosferu, zbog tih momaka koji ne mogu da putuju sa nama. Filip Stevanović i Mihailo Ivančević su ostali, odnosno otpali zbog povreda sa ovog spiska. Stevanović se povredio već prvi dan po dolasku, a Ivančević se nažalost povredio na poslednjem treningu. Ostaje žal zbog tih momaka koji neće moći da debituju u A timu, ali pred njima je dosta vremena i nadam se da će jednog dana to uspeti da ostvare. Moram priznati da je sve prošlo jako dobro, momci su prihvatili sve zahteve a njihov odnos je od prvog dana bio na vrhunskom nivou. Možemo s pravom da očekujemo pre svega dobru igru, tako da mislim da će sve ovo i od strane rezultata biti dobro ispraćeno. Odlazimo sa velikom dozom optimizma i zadovoljni onim što smo uspeli da uradimo u ovih poslednjih četiri – pet dana zajedničkog boravka - rekao je Stolica za sajt FSS, pre nego što je saznao da je meč sa SAD otkazan.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati