Fudbal

S. I.

15. 01. 2021. 06:00 2

FSS se nada Piksiju, realnost Savo, možda Miloje...

Srbija je trebalo danas da sazna ime novog selektora fudbnalske reprezentacije a jedino će možda biti jasnije u kom pravcu ide njegovo imenovanje. Predsednik FS Srbije Slaviša Kokeza se vratio sa odmora, ali je posle još jedne runde pregovora koje je imao, rešio da odluku donese do kraja sledeće nedelje. On se i dalje nada Draganu Stojkoviću i nekom čudu u Kini, na tacni ima samo sve uslove koje traži Savo Milošević, ali će možda večeras, posle derbija sa Al Hilalom, u opticaju imati i trenera Al Ahlija Vladana Milojevića, ako se obistine priče iz Arabije da će bivši trener biti smenjen ako ne pobedi.

Klupa reprezentacije Srbije je upražnjena od 15. decembra 2020. kada je Izvršni odbor FS Srbije smenio Ljubišu Tumbakovića. Za neuspeh u kvalifikacijama za EURO pronađen je krivac, na potpredsedniku Marku Panteliću bilo je, na prvu loptu, da predloži naslednika do 20. decembra. Danas smo 15. januar 2021. godine, medijski su licitirani Dragan Stojković, Siniša Mihajlović, Vladan Milojević, Veljko Paunović, Savo Milošević.

Priča se teoretski vrti oko tri imena Stojković, Milošević i eventualno Milojević. A, realno, samo je Savo Milošević slobodan i sa jasnim planom. Imao je bivši trener Partizana dve ponude iz klubova iz okruženja koji svake godine igraju evrokupove, ali Srbija je izazov koji on sa generacijama iz Litvanije i sa Novog Zelanda, smatra da može da i u seniorima dovede do uspeha. Dragan Stojković jeste najveća želja svih, ali do leta nije realno da dođe jer mu Kinezi duguju plate u iznosu od 5,3 miliona evra. I to Slaviša Kokeza zna, ali je rešio da živi u nadi do 21. januara, možda se neko čudo desi u Kini... 

Milojević u Al Ahliju ima odličnu platu koju FSS ne može ni upola da ponudi, ali nikad nije rekao "Ne Srbiji". Ako se obistine priče iz Saudijske Arabije da će ga uprava Al Ahlija smeniti ako izgubi derbi od Al Hilala, a taj duel počinje u 18.10 minuta po našem vremenu, ne treba isključiti mogućnost da već večeras dobije poziv sa Terazija 35.

Savo Milošević kao i Vladan Milojević ima i nekoliko ozbiljnih uslova i nijedan nije finansijske prirode. Neće da sarađuje sa nekim ljudima, hoće autonomiju i svoj stručni štab. U najkraćem, želi sam da bira i sam da odgovara. FS Srbije je u nebranom grožđu jer ovaj sastav ne funkcioniše baš tako, ali moraće. Nemaju mnogo izbora. 

Kokeza je rešio da čeka još malo, koga sve tačno možda nam jasnije bude večeras, posle rezultata sa stadiona "Kralj Abdulah" iz Džede. Kvalifikacije za SP 2022. samo što nisu počele.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati