Fudbal

Direktno.rs

23. 12. 2020. 12:00 0

Obdukcija kaže: Maradona umro u mukama, nije konzumirao drogu

Mesec dana posle tragične smrti 25. novembra, objavljeni su i nalazi obdukcije Dijega Armanda Maradone, koji ukazuju da nije konzumirao alkohol i drogu već da je umro od posledica srčanog zastoja i to u agoniji koja je trajala od šest do osam sati.

Toksikološka analiza je utvrdila da je Maradona bio na antidepresivima i lekovima za odvikavanje. Utvrđeno je da nije koristio lekove za lečenje bolesti srca, a da je među lekovima koje je koristio bilo i onih koji izazivaju aritmiju, pa doktori protiv kojih je pokrenut postupak mogu krivično da odgovaraju za njegovu smrt.

Prema nalazima obdukcije pretpostavlja se da Dijego nije preminuo brzo, već da je proživljavao agoniju koja je mogla da traje između šest i osam sati. Advokatski tim koji predvodi Matijas Morla je već tvrdio da je do smrti došlo zbog nemara lekara, a ukoliko su ovi navodi tačni, doktor Luke i oni koji su brinuli o Maradoni teško će se izvući.

Srce Maradone bilo je dvostruko veće i imalo je dvostruko veću težinu od prosečne (507 grama) i utvrđeno je da je patio od dilatirane kardiomiopatije, proširene krvne sudove srca i samog srca, koje mogu biti posledica bavljenja sportom ali i konzumiranja alkohola, droge.

Od lekova je Dijego u trenutku smrti koristio Venlafaksin, Kvetiapin i Naltrekson, sve su to antidepresivi u lečenju od zavisnosti kao i Levetiracetam, lek za umirenje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati