Fudbal

Direktno.rs

02. 12. 2020. 15:53 0

Vukanovićev problem sa testom, Stanković mora opet da menja

Crvena zvezda sutra od 18.55 (RTS 1) igra protiv Hofenhajma meč petog kola Lige Evrope, grupe "L" i želi da pozitivnim rezultatom matematički osigura plasman u nokaut fazu, a u boj će mortati bez Kataija, Rodića, Ivanića i Alekse Vukanovića koji je imao dva različita nalaza na testu na koronavirus.

Kasnio je trener Dejan Stanković neki minut na pres konferenciju, ali je imao deobeo razlog za to - test na koronavirus Alekse Vukanovića koji je bio "negativan i pozitivan", pa se radi treći.

- Verovatno ćemo imati još nekog pozitivnog, potencijalno je pozitivan Aleksa Vukanović - započeo je Stanković - Sigurno igramo bez Rodića, Ivanića, Kataija. Što se tiče Gobelje, priključio se timu, videćemo koliko je spreman i da li je uopšte spreman. Kanga trenira sa ekipom, Sanogo se vratio, ali opet smo u deficitu sa igračima.

Nije krio Stanković da mu je Aleksa Vukanović poremetio planove.

- Ne želim da to bude alibi, već ćemo gledati da budemo još jači na terenu. Ne prija kada se iznenada nešto desi. Ovo sa Aleksom nas je poremetilo. Idemo sada da radimo, da iskalkulišemo bez njega, da vidimo šta dobijamo a šta gubimo. Nećemo se menjati. Kod nas se vidi da su svi bitni, ne delimo se na startere i one što nedostaju. Mi smo tim, oseti se u pojedinim momentima neko ko ti nedostaje, ali videćemo u toku igre.

Ne zna Stanković još uvek kojih će 11 da izvede jer je očigledno Vukanoviću bila namenjena istia uloga levog spoljnog na kojoj je blistaio u Gentu. Pobeda je cilj, ali juriti tri razlike i prvo mesto u grupi nije imperativ, bar prema odgovoru trenera crveno-belih.

- Realista sam, ne mogu uvek da kažem šta mislim. Ali, ako želiš da dobiješ 3:0 moraš mnogo da rizikuješ, da izađeš visoko... Mi idemo na pobedu, ali iz organizovane igre. Fudbal je čudna igra, ne znaš kako će se namestiti, bitno je da pristup 11 momaka bude stopostotan. A, onda minut po minut, videćemo gde će nas sve to odvesti.

Hofenjahjm je favorit po Stankoviću bez obzira na sastav koji bude izašao sutra.

- Igramo protiv dominantne ekipe u grupi, možda imaju u Bundelsigi malkice problema ali to nije merilo za sutra. Oni su favoriti u grupi, videćemo sa kakvim će timo doći. Da li će odmarati, kalkulisati... Moramo da budemo organizovani na svakom delu terena, da u svakom trenutku ispoštujemo ono što treba i nadati se da ćemo uspeti u namerama - rekao je Stanković.

Šta će Stanković sa stručnim štabom kreirati do sutra videćemo kad objavi startnu postavu, ali sigurno je jedno - neće se zaleteti, tražiće pozitivan rezultat kako bi se proleće obezbedilo već sutra.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati