Fudbal

Promo

02. 12. 2020. 09:00 1

Heroj nacije, Jovan Simić, ponovo na delu

Da jedan student, momak iz kraja, može da učini čudo kome se divi cela nacija, svi u Srbiji i mogo dalje shvatili su još 2014. godine. Vest da je za kratko vreme sakupljen novac neophodan za lečenje devetogodišnje Nađe Novaković odjeknula je zemljom. Uključili su se svi, a sve je pokrenuo on – Jovan Simić. Čovek zbog koga je nacija ponovo dobila polet, primer da solidarnost i humanost u našem narodu i dalje postoje, ako ne isto onako intenzivno kao nekada, onda još jače.

Potreba da se pomogne, da se jedan život nastavi, probudila je dobrotu, dobrota ideju, a ideja strategiju toliko jaku da nije mogla da ne uspe. Jovan je pokrenuo aukciju svoje kolekcije originalnih fudbalskih dresova i za nekoliko dana sakupio tada nemerljivo vrednih 80.000 evra.

I sam ljubitelj sporta, znao je da postoje mnogi slični njemu, kod kojih će ljubav prema sportu pratiti i ogromna ljudskost. Priča o Jovanu Simiću i njegovom delu oduševila je medije, naciji vratila veru u ljude, Jovanu dodelila status heroja koji uliva poverenje i u kome se već vide ideje za dalje humanitarne događaje.

Nađa je otišla na neophodnu transplantaciju koštane srži, uspešno se oporavila i nastavila svoje školovanje. Jovan je produžio dalje kroz život u skladu sa svojim idejama. I ljubavi prema fudbalu.

On na sebe ne preuzima lake zadatke, i od njega se ne očekuju mala dostignuća. Sada želi da promeni pogled na srpski fudbal. I naravno, da pomogne.

Dete Miljakovca, Jovan ima misiju da novooformljeni fudbalski klub iz njegovog kraja postane nacionalni ponos. Želi da vidi lokalne fudbalske stadione prepune, da poput Engleza svi budu puni ljubavi i ponosa prema lokalnom klubu. Naravno, on je članu "beton lige", Fudbalskom klubu Miljakovac, dao dodatni, viši zadatak.

Od ideje da marketinški plasira vest da čuveni Mesi razmatra ponudu da pređe u FK Miljakovac do prvih brendova koji su podržali ovu priču poput Jelen piva, Jovan je imao i jasan scenario: lokalna zajednica će se okupljati oko svog kluba, radovaće se i navijati, ali misleći na druge.

Uz sjajne igrače koji su pre izlaska na teren donirali sredstva Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka – NURDOR, Jovan Simić je već otpočeo prvo poglavlje svoje nove ljudske priče. Baš u trenutku kada su nam izrazito potrebne.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati