Fudbal

Direktno.rs

23. 11. 2020. 09:20 0

Tadić, Dmitrović i Rockov na terenu, a nisu mogli protiv Rusa

Dušan Tadić, Marko Dmitrović i Emil Rockov nisu bili u protokolu za meč selekcije Srbije u sredu protiv Rusije, kako je objašnjeno, zbog povreda, ali su ekspresno ozdravili i bez problema odigrali mečeve za svoje klubove u nedelju.

Dušan Tadić je kao kapiten ekipe u odsustvu Aleksandra Kolarova odigrao mečeve protiv Škotske i Mađarske, ali je onda osetio bol u tetivi i napustio "orlove". To je bilo zvanično obrazloženje selektora Ljubiše Tumbakovića. Medicina je mnogo napredovala, posebno u pogledu oporavka, ali Tadiću nije ovo prvi put da se prištedi kako bi odigrao meč za svoj klub. Igrao je Ajaks po već ustaljenom običaju, kapitenski, zabeležio je asistenciju i gol protiv Heraklesa (5:0). Samo, Tadić je i zamenik kapitena Srbije...

I dok je situacija oko Tadića nije nikog previše iznenadila jer nije lako odigrati tri meča u sedam dana a ne potrošiti se i fizički i emotivno, šokantna je vest stigla samo nekoliko sati pred početak duela sa Rusijom jer je Tumbaković morao da zove golmana Čuklaričkog Đorđa Petrovića. Razlog - zato što nije imao rezervnu "jedinicu" jer mu je ostao na raspolaganju samo Predrag Rajković. Kad su objavljeni sastavi videlo se da nema Marka Dmitrovića, golmana Eibara i Emila Rockova, čuvara mreže mađarskog MOL Vidija, dok je četvrti pozvani Đorđe Nikolić bio pozitivan na koronavirus i bio je u karantinu.

Nije Tumbaković jasno obrazložio izostanak golmana ("nisu se dobro osećali"), ali Dmitrović je u nedelju branio za Eibar i bio jedan od najzaslužnijih za osvojen bod protiv Hetafea (0:0), dok je Rockov imao lakši posao na golu MOL Vidija protiv DVTK (3:0).

Šta se tačno dogodilo sa golmanima veče ili na dan utakmice, otkriće valjda oni sami jednog dana, ali su svi ovi slučajevi samo dokaz jedne lažne harmonije u nacionalnom timu i jednog čudnog odnosa na relaciji igrači - FSS.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati