Fudbal

Direktno.rs

26. 10. 2020. 13:24 1

Borjani: Vuletić je doveo u pitanje očinstvo deteta

Milan i Snežana Borjan gostovali su na prestoničkoj televiziji i izneli još jednom svoje viđenje skandala posle derbija u kome je, kako kažu, potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić zloupotrebio sliku njihovog sina Filipa sa ocem i fotomontažom zgrozio naciju, a detetu povredio osnovna prava.

To što možda Vuletić nije tvorac fotomontaže na kojoj je umesto glave Filipa montiran selektor Ljubiša Tumbaković, ne amnestira ga jer je on javna ličnost kao potpredsednik crno-belih i kao profesor na Pravnom fakultetu u Beogradu.

- Profesor Vuletić je najstrašnije zloupotrebio naše dete, slika sa našeg profila je uzeta i prerađena čime je doveo u pitanje očinstvo našeg deteta. Najstrašnije je prekršio konvenciju prava deteta - govorila je veoma žustro Snežana Borjan.

Ona je objasnila da je kao bivši direktor marketinga Partizana bila na meti od onog momenta kad je njen suprug Milan potpisao za Crvenu zvezdu, ali da su sve čarke, prozivanja do sada bila "legitimna".

- Dobijala sam pretnje i ranije ali se sve završavalo korektno. Poenta nisu navijači, ne krivim ih. Krivim ljude koji im daju imput, profesor Vuletić im daje imput, a i neki drugi ljudi iz kluba kojima ću se kasnije pozabaviti. Oni pokreću navijače da čine krivična dela. Profesor daje signal - napadajte, pretite.

Snežana je ljuta na Pravni fakultet.

- Čovek je univerzitetski profesor i plaća se iz budžeta. Pitala bih dekana pravnog fakulteta zašto ćuti. Vuletić krši član 118 krivičnog zakona i to svi oni znaju bolje od mene. Na sve to profesor nastavlja da me vređa, mene, dete porodicu. Kaže "baš će me uplašiti sistem Kanade". On ne poštuje ni ne plaši se sistema u Srbiji, ali ne poštuje ni Kanadu.

Bračni par Borjan je dobio veliku podršku u ovom slučaju.

- Fudbal je isprljan i devalviran, ne dozvolite da pravni fakultet bude isprljan sa ovakvim profesorima. Tražimo od države da iznese svoj stav, da li je ovo što profesor Pravnog fakulteta radi, da li je on u pravu, da li smo mi u krivu što je on zloupotrebio naše dete. Nećemo da recitujemo pesme, da se valjamo u snegu, a nećemo ni o tome što profesor sve radi i čime se sve bavi, sud će pozabaviti ostalim. I nije ovde pitanje navijača, mi želimo da otvorimo fond i novčanu kaznu, kao i donacije naših prijatelja sportista da usmerimo na pomoć deci koja su fizički ili psihički zlostavljana kao što je naš Filip - rekla je Snežana.

Milan je govorio da su advokati podneli krivičnu prijavu.

- Prevršilo je svaku meru, derbi donosi čarke, između navijača, nas igrača, ali ovo je prevazišlo svaku meru, nedopustivo je. Ne može potpredsednik jednog kluba da se služi takvim stvarima. Ja sa njima nemam nikakav kontakt, meni je bila prosleđena slika, bio sam šokiran, kao otac sam poludeo. Zvao sam odmah advokata, podneta je krivična prijava i želim da se profesor kazni maksimalno - kaže Milan.

Kapiten Crvene zvezde smatra da je ta očigledna mržnja između Zvezde i Partizana zapalila i ovaj skandal

- U derbiju postoje čarke, ali se dan posle njega sve završava. Iza gola su na utakmici bili navijači-reporteri Partizana i vređali su me 90 minuta. Kad se završila utakmica pružili smo ruke i sve se završilo. To je čar derbija. Ovo što radi profesor je slanje loše poruke. Iskreno sam zabrinut za Filipa, ne znam šta sve može profesoru da padne na pamet. Moramo da šaljemo poruke ljubavi a ne mržnje. Da se opametimo, da volimo jedni druge, daj da se volimo da budemo jedan narod a ne dva različita sveta.

Milan i sin Filip su kanadski državljani i ova zemlja će takođe posegnuti za pravnom zaštitom.

- Šokirani su bili Kanađani kad su pročitali sve ovo, svi su me zvali iz selekcije, Saveza. Žele da pomognu koliko je u njihovoj moći. Ja neću sada da govorim šta će učiniti ambasador Kanade, ali mogu oni dosta. Mi želimo samo da se svemu ovome stavi tačka, da se više nikad ne dogodi bilo kome - kaže Milan.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


U trendu

Zoran Živković [29.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati