Fudbal

Direktno.rs

21. 10. 2020. 07:04 2

KAZNE Za Partizan, Zvezdu, Terzića, Vuletića, igračima...

Nije bilo navijača, a organizacija 163. večitog derbija bila je u najmanju ruku katastrofalna. Kazne prete organizatoru Partizanu za mnogo propusta (gužva u loži, maske, zastava na jarbolu, navijači na terenu u ulozi fotoreportera), ali i pojedinim igračima, rukovodiocima oba kluba.

Direktor lige Aleksandar Pivić će na osnovu izveštaja delegata i sudije napisati razne prijave, a najduža će biti za organizaciju koja je omanula u gotovo svim segmetnima iako je trebalo da ima olakšavajuću okolnolst što se igrala bez prisustva publike zbog pandemije koronavirusa.

Ali, kako "Sportklub" ističe, "Na jarbolu je pre početka meča bila istaknuta Zvezdina zastava, sa dve zvezdice na grbu. Gosti su tražili da se skine sporna zastava i - postavi zvanična, sa važeće tri zvezdice. Od toga, međutim, nije bilo ništa, pa je skinuta i Partizanova zastava." Isti izvor je preneo da su navijači Partizana sa markerima fotoreportera u drugom poluvremenu gađali loptom golmana Crvene zvezde Milana Borjana.

Pivić će imati pune ruke posla i zbog niza prestupa u centralnoj loži stadiona u Humskoj jer su prekršeni brojni protokoli o organizovanju utakmice u korona uslovima. Umesto po propisu "10+10" ljudi, u loži je bilo duplo više ljudi, a većina nije nosila maske iako su one OBAVEZNE. Delegacija Crvene zvezde nije trebalo da bude u istoj loži kao i uprava domaćina, već u maloj pored ali oni nisu na to pristali pa su se tiskali svi na malom prostoru iako su stolice bile pravilno obeležene i na propisnom fizičkom rastojanju od dva metra. Ako se ulazi u "sitna crevca" trebalo bi uporediti spisak prijavljenih ljudi sa spiskom onih koji su bili, a "specijalnih gostiju" je bilo, videlo se.

Psovke i povike iz lože ćemo prebrisati gumicom, jer se odavno one svode u "sastavni deo igre", ali videćemo da li će delegat meča prijaviti Bojana Ostojića i još nekoliko fudbalera Partizana koji su posle dosuđenog penala za Zvezdu, iako su bili na klupi, ušli na teren da se raspravljaju sa sudijom uz psovke i poneku ozbiljniju insinuaciju kao onu koju je štoper crno-belih rekao "Znao sam da će to da uradi, znao sam". To saznanje bi takođe u pisanoj formi trebalo da objasni disciplinskom sudiji Ivanu Nikoliću koji će morati dobro da kazni i Seku Sanoga za nesportsko ponašanje i pokazan "srednji prst" po isključenju. Od izveštaja delegata i sudije zavisiće i broj prijavljenih fudbalera i trenera.

Javno vređanje na relaciji Zvezdan Terzić - Vladimir Vuletić, čija je sadržina prikladnija uz etiketu "18+", biće posebno razmatrana. Tražiće Nikolić dodatne izveštaje, potpredsednik Partizana Vuletić je pominjao i sudiju Novaka Simovića, doduše samo kao "Elvisa", pa će po nekoliko osnova biti prijavljen. Generalni direktor Crvene zvezde trebalo bi da dobije prijavu za uvrede prema klubu i pojedincu iz kluba, a čeka ga samo novčana kazna. I Crvenu zvezdu čeka novčana kazna, ali zbog osam devet žutih i crveni karton.

Treći dan posle derbija opet se priča o svemu, samo ne o fudbalu. Da, o fudbalu je sve rečeno u nedelju veče i stalo je samo u nekoliko rečenica. Srećom kreće Kup Srbije, Zvezda startuje u četvrtak u Ligi Evrope. Zataškaće se i ova bruka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati