Fudbal

Direktno.rs

01. 10. 2020. 10:00 0

Da li je Čović u pravu što se tiče Zvezde u Evroligi?

Košarkaška Evroliga startuje večeras u neizmenjenom sastavu klubova od prošle sezone koja je bila prekinuta zbog pandemije koronavirusa. Crvena zvezda igra sutra u Istanbulu protiv Fenerbahčea (19.45), ekipe koja je pretrpela najveće izmene s obzirom da je sa klupe otišao Željko Obradović a nasledio ga selektor Srbije Igor Kokoškov.

- Crvena zvezda je napravila respektabilan tim i boriće se za vrh Evrolige - rekao je pre nekoliko dana predsednik kluba Nebojša Čović.

Napravio je Čović restart sistema, doveo Sašu Obradovića za trenera i kompletan novi set dobrih stranaca od kojih je najveću senzaciju priredio transfer Korija Voldena iz Partizana. Uz Dobrića, Lazića, povratnika Simonovića, Davidovca, Kuzmića, Jagodića Kuridže, i mladih Uskokovića i Radanova, Obradović ima dovoljno igrača u rotaciji ali ne i jasnu sliku mogućnosti tima koju bi imao da je ekipa mogla da ode na moskovski turnir.

Zvezda ovu sezonu počinje u sastavu - Lengston Hol, Kori Volden, Aleksa Uskoković, Džordan Lojd, Ognjen Dobrić, Aleksa Radanov, Branko Lazić, Marko Simonović, Dejan Davidovac, Marko Jagodić Kuridža, Boriša Simanić, Ognjen Kuzmić, Emanuel Teri, Duop Rit. I ne bi trebalo da čudi ako se dodatno pojača na pozicijama beka šutera i "četvorke".

Kokoškov čeka Zvezdu, ali ni on još nema jasnu sliku mogućnosti tima koji je od šampionskog sastava ostao bez vrhovnog komandanta Željka Obradovića, ali i bez Kalinića, Datomea, Slukasa, Lovernja, Nanelija, Tomasa...Ostali su De Kolo i Veseli, stigao je iz Zvezde Lorenco Braun, tu su i Vesterman, Dikson, Sipahi, Mahmutoglu, Ulanovas, Hamilton, Bartel... Dobar sastav ali ni izbliza kao onaj koji je vodio Željko do trofeja.

Prema svima najveći favorit za osvajanje Evrolige je Barselona sa kvotom 4,07, slede Anadolu Efes (5,20), Real Madrid (5,84), CSKA (5,93), Olimpia Milano (13,72), Fenerbahče, Makabi (16), Olimpijakos (19,88), dok se trijumf Zvezde plaća 136,78. Samo su Alba i Asvel slabije procenjeni.

I zaista, ako se zna da su Anadolu Efes sa Vasilijem Micićem i Real Madrid ostali u gotovo istim sastavima, a da su Barselobna i CSKA pobednici prelaznog roka, procene su na mestu. Šarunas Jasikevičijus je zamenio Svetislava Pešića na klupi Barselone, doveo je Nika Kalatesa, ostao je Nikola Mirotić, tu si Kori Higins, Klaver, Dejvis, Oriola, Ertel, Abrines... Dimitris Itudis je promenio kostur CSKA, rastao se sa Hejnosm, Voroncevičem, Kulaginom, Bejkerom, ali je doveo Nikolu Milutinolva i Šengeliju, oporavio se Kaljburn, tu su Džejms, Heket, Streljnikas, Kurbanov, Vojtman... U grupi ekipa koje uvek mogu da iznenade i ne smejnu se podceniti su Olimpijakos, Makabi, Olimpija, Fenerbahče  i Himki. Ostali će se boriti kao i Zvezda da se uguraju u plej-of.

Prvo kolo Evrolige

Četvrtak

Anadolu Efes - Zenit 19.30

Olimpijakos - Žalgiris 20.00

Makabi - Alba 20.05

Barselona - CSKA Moskva 21.00

Valensija - Asvel 21.00

Petak

Himki - Panatinaikos 19.00

Fenerbahče - Crvena zvezda 19.45

Bajern - Milano 20.30

Baskonija - Real M. 21.00

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati